Napi Online

Továbbra is várat magára a fordulat a Yahoonál

A Yahoo vezére júliusban ígéretet tett, hogy egy 100 napos terv keretein belül elindítja a vállalat felzárkóztatásának stratégiáját. A részvényesek azóta is feszülten várják a csodát.

Jerry Yangot júniusban nevezték ki a leglátogatottabb amerikai weboldalt üzemeltető cég élére, azt követően, hogy a Yahoo ismételt próbálkozásai ellenére sem tudott lépést tartani legnagyobb riválisával, a Google-lal. Kinevezését követően Yang személyi változtatásokba kezdett és vállalat-felvásárlásokat indított el, valamint a Yahoo! keresőmotor fejlesztését is beindította.

Kilenc nappal a stratégiai átalakítások határideje előtt a befektetők azonban továbbra is rendkívül szkeptikusak. A Yahoo részvényei tavaly 35 százalékot veszítettek, ami után az idén mindössze 9,1 százalékot sikerült visszaszerezniük. A vállalat a keddi tőzsdezárást követően hozza nyilvánosságra a harmadik negyedéves gyorsjelentését. A részvények árfolyamának alakulásából - a Yahoo papírjai több mint 4 százalékot veszítettek a kereskedés első órájában a tengerentúlon - arra lehet következtetni, hogy a befektetők semmi jóra nem számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!