Napi Online

Százhúszmillió dolláros szerződés Madonnának

Madonna hamarosan megválhat a Warner Bros zenekiadótól, hogy újfajta szerződést kössön a koncertpropagandával foglalkozó Live Nation Inc.-vel - írta a tárgyalásokhoz közel álló forrásokra hivatkozva a Reuters.

A váltásról először a Wall Street Journal tudósított, részletesen beszámolva a megállapodásról. Madonna 120 millió dollárt kap készpénzben és részvényekben cserébe azért, hogy a Live Nation forgalmazhatja következő három stúdióalbumát, reklámozhatja a koncertkörútjait és értékesítheti a hozzá kötődő merchandise-jogokat (begyűjtheti például a fényképeit viselő pólók után járó díjakat). A popdíva állítólag általános előlegként 17,5 millió dollárt kap, a három nagylemez elkészítéséhez szükséges ihlet megszületését pedig 50-60 millió dollár készpénzelőleg segíti. A maradék 50 millió - részben részvényekben - a koncertturnék reklámjogainak ellenértéke.

A készülő új típusú szerződés úttörő szerepet játszhat az egész popszakma jövőjének megalapozásában. Eddig a zenekiadók és az alkotók alapvetően az albumok bolti értékesítéséből befolyt összegekből éltek, ám az internetes letöltés és a korlátlan sokszorosítás kihúzta a talajt ez alól az üzleti modell alól. Ezért a kiadók is azt tervezik, hogy kitágítják a zenészekkel kötött megállapodásaikat, éppen úgy, ahogy a Live Nation akar szerződni a popzene 49 éves nagyasszonyával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!