SG.hu

Internetelőfizetéssel támogathatjuk az Állatkertet

Egzotikus állatok örökbefogadóivá válhatnak azok, akik a VIVAnetnél fizetnek elő internetre, vagy meghosszabbítják szerződésüket: a lehetőség az internetszolgáltató és az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" együttműködésében jött létre.

Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért, a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatásait gyűjtő szervezet, valamint a VIVAnet Magyarország Internet Szolgáltató Kft. képviselői közös sajtótájékoztatón jelentették be különleges együttműködésüket, amelynek keretében a VIVAnet előfizetői állatkerti örökbefogadókká válhatnak.

Az állatkerti örökbefogadás egy népszerű támogatási forma, amelynek célja, hogy segítse a Budapesti Állatkertet abban, hogy kulturált és humánus körülmények között tartsa és mutassa be az állatokat a közönségnek. A VIVAnet előfizetői úgy válhatnak állatkerti nevelőszülőkké, hogy ez nem jelent többletterhet számukra: a VIVAnet a befizetett szolgáltatási díjból juttatja el az Állatkertnek a támogatási összeget, azaz a szolgáltató vállalat az árbevételének egy részéről mond le az akció keretében.

"Természetesen az előfizetőknek, azaz az állatkerti nevelőszülőknek megmarad a személyes közreműködés élménye, hiszen maguk választhatják ki az örökbe fogadni kívánt állatot, és az örökbefogadásról személyre szóló dokumentumokat kapnak az állatkerttől" - mondta el dr. Bödecs Béla, a VIVAnet ügyvezető igazgatója. A VIVAnet saját honlapján teszi közzé azokat az állatokat, amelyek közül választhatnak az előfizetők. Egy állatnak több örökbefogadója is lehet, így senkinek sem kell attól tartania, hogy már nem fogadhatja örökbe a kedvencét. Az örökbefogadási akció október elsején indul, és huszonkét állat szerepel az örökbefogadási listán.

Ransburg Beatrix, a VIVAnet marketingvezetője elmondta, hogy a VIVAnet, mint cég, már mind a huszonkét állatot örökbe fogadta, és arra kívánja ösztönözni jelenlegi és jövőbeni előfizetőit, hogy kövessék a példáját, és ők is válasszanak a huszonkét állatból. Az örökbe fogadható állatok között a nagy kedvencek mind megtalálhatók, de néhány kevésbé kedvelt állat is a listára került, mint például Komba, a "nagyszájú" duméril-boa, vagy Papi, a leglelkiismeretesebb emu apuka. A nagy kedvencek közül örökbe fogadható Bóbita, a kis oroszlán, akit a nevelői tápláltak, mert anyjának elapadt a teje, a júniusban született kis leopárdok egyike, Bahar, vagy Layla, a mesterséges termékenyítéssel fogant kis orrszarvú.

A Budapesti Állatkertnek adományokat gyűjtő Alapítványnál nagy örömmel fogadták a VIVAnet egyedülálló kezdeményezését. Sebestyén Zsolt, az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" titkára hangsúlyozta, hogy többről van szó, mint egy egyszerű adományozásról. "Az együttműködés különleges értékét az adja, hogy egy szolgáltató vállalat az ügyfeleit is bevonja az adományozásba, az állatkerti örökbefogadás kultúrájába. Sokan fogják tapasztalni, hogy mennyire felemelő érzés közvetlenül résztvenni a természet védelmében, és nagy várakozással tekintünk az együttműködés elé" - mondta el Sebestyén.

Az együttműködő felek a közös akciótól azt várják, hogy az örökbefogadás és a természetvédelem kérdése még népszerűbbé válik, és sok állatszerető ügyfelet sikerül így az örökbefogadók körébe bevonni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)