SG.hu

Magyar Microsoft szakértők Dubrovnikban

Több mint 70 közép-kelet-európai szakértő vesz részt az idén ötödik alkalommal megrendezett Regionális Microsoft MVP Nyílt Napokon.

Jelenleg is zajlik a Microsoft szeptember 23-án kezdődött kétnapos Regionális Microsoft MVP Nyílt Napok elnevezésű konferenciája. Több mint 70 MVP (Most Valuable Professional - szabad fordításban: Legértékesebb független szakértő) érkezett Közép-Kelet-Európa 15 országából az eseményre, amelyen megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és találkozhatnak a Microsoft vezetőivel. A rendezvényen részt vesz Sean O'Driscoll, a Microsoft Customer Support Services ügyvezető igazgatója, Davor Majetiæ, a Microsoft Horvátország ügyvezető igazgatója és a regionális MVP Program csapata.

Az MVP-k olyan szakértők, akik önként segítenek világszerte a szakmai közösségeknek azáltal, hogy saját tudásukat osztják meg többek között technikai előadások, cikkek illetve szakmai segítségnyújtás formájában. "Minden évben kitűntetjük az MVP címmel azokat, akik kimagasló eredményt mutattak fel saját szakterületükön. Nagy örömömre szolgál, hogy az erre érdemes szakemberek köre tovább bővült: idén már 20 magyar MVP-t tüntettünk ki. Az MVP-k jelentős része újra és újra érdemesnek bizonyul a címre - sőt, sokan az előző év teljesítményét is túlszárnyalják, és hihetetlen módon inspirálják a szakmai közösségeket rátermettségükkel és szakmai tudásukkal. Hatalmas segítség számunkra és a magyar informatikusok számára is, hogy a TechNet Fórumon legjobb tudásuk szerint válaszolnak minden felmerülő szakmai kérdésre, és előadóként is bármikor számíthatunk rájuk" - mondta el Budai Péter, a Microsoft Magyarország szakmai és MVP programjainak vezetője.

A rendezvény két napja alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a Microsoft jövőbeni elképzeléseibe, és azonnal vissza is jelezhetnek, hogy az általuk fontosnak tartott problémákat a Microsoft mielőbb meg tudja oldani. Az esemény remek alkalom arra is, hogy a helyi közösségek egymással párbeszédet folytassanak, visszajelzéseket gyűjtsenek, személyes kapcsolatokat alakítsanak ki, és megvitassák, hogyan tegyék folyamatossá a kapcsolatot más, tőlük távol élő szakértőkkel.

"Az MVP program elsősorban a kiaknázhatatlannak tűnő szakmai lehetőségek és közösségi élmények miatt vonzó. Emellett egy komoly szakember respektálja azt a nagyon intenzív érdeklődést illetve visszajelzési igényt is, amely a Microsoft részéről érkezik az MVP-k felé, a szoftverpaletta szinte minden terméke kapcsán. Ez vonatkozik az aktuálisan piacon levő szoftverek mellett a tervezett vagy béta állapotban működőkre egyaránt. Emellett a belső információk, az MVP-k képzéséhez, fejlődéséhez szükséges források biztosítása, és a különböző konferenciák, összejövetelek is fontos tételnek számítanak az előnyök listáján. Egy pontosan ilyen szakmai/közösségi konferencián veszünk jelenleg részt, ahol a régió közel 70 MVP-jével találkozhatunk, ebben az évben Moszkva és Redmond után Dubrovnikban immár harmadszor. Ez pedig mindenféle szempontból hasznos és kellemes időtöltés" - mondta el Gál Tamás, aki már több éve MVP, jelenleg ISA Server kategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!