MTI

Google-bomba a lengyel elnökre

Három évet kaphat az a lengyel számítógép-programozó, aki úgy buherálta meg a Google keresőjét, hogy a lengyel államfő honlapja jelenjen meg elsőként, ha valaki beüti a férfi nemi szerv lengyel elnevezését.

A 23 éves férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett, ám azzal védekezett, hogy csupán képességeit akarta próbára tenni a "Google-bomba" gyártásával. Google-bombának azt nevezik, mikor valaki egy politikus vagy cég honlapját sértő szavakhoz vagy kifejezésekhez kapcsolja. Marek W. (a teljes nevét nem hozták nyilvánosságra) olyan programot készített, amely a "kutas" (a pénisz vulgáris lengyel elnevezése) szó Google keresőprogramjába való bepötyögésével első találatként Lech Kaczynski lengyel államfő honlapját dobja ki.

A férfit az államfő megsértésével vádolták meg, és ha elítélik, ezért akár három éves börtönbüntetést is kaphat. Az ügyben eljáró ügyész szerint a programozó tettének semmi köze a szólásszabadsághoz. Az Amnesty International lengyel illetékese azonban úgy ítélte meg, hogy ha az államfő sértve érzi magát, magánszemélyként kellene eljárást indítania.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AranyKéz #5
    Szét kéne már csapni a lengyel vezetők között.
  • JL666 #4
    itthon is jó poén lenne
  • Requiem88 #3
    xD érdekes ötlet
  • matt taylor #2
    Kaczynski, az nem magyar név?mer akkor hívjuk a fóluszt, aktívot na meg persze Fej tamást, hogy csinájjanak ínterjút!
  • peterx #1
    szánalmas...