MTI

A Google székház vendégei

A Google internetes kereső egyik mérnöke négy év óta előszeretettel fényképezkedik azokkal a híres emberekkel, akik meglátogatják a cég kaliforniai székházát. Gyűjteményét fel is tette a világhálóra.

Az utóbbi négy évben Tan Chade-Meng egyetlen hírességet sem mulasztott el: Nobel-díjasnak, filmcsillagnak, híres politikusnak le kellett magát fotóztatnia vele. Gyűjtőszenvedélye akkor kezdődött, amikor 2003-ban egy szép napon feltűnt neki: rendőrségi kocsik állnak a cég székháza előtt, bent pedig sötét szemüveges férfiak kutatják át a folyosókat. Kíváncsiskodott és megtudta, hogy Jimmy Carter volt amerikai elnököt várják. Ma már kéretlenül is jelzik neki, ha nagy ember/asszony érkezik - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A fényképezkedés Tannal rítussá vált. Egyesek szerint Larry Page, a Google társalapítója néha maga készíti a fotókat. Négy év alatt több mint 100 fotó gyűlt össze. A vendégek többsége mosolyog a képen. Van, aki a kezét nyújtja Tannak, mint például Colin Powell. Mások, mint Mihail Gorbacsov vagy Robin Williams, kicsit idegenkedve állnak a lencse előtt. Gwyneth Paltrow másfelé néz. Tan viszont mindig szélesen mosolyog a fotókon, és büszke tekintetéről büszkeség sugárzik az újabb trófea megszerzése miatt. Annál is inkább, mert főnökei sem nézik rossz szemmel buzgólkodását, amellyel végső soron a céget népszerűsíti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Villanypásztor #1
    "ha nagy ember/asszony érkezik"
    lool... szó szerint fordítás rulz, fenébe az emancipációval :D