Berta Sándor

Női médiummá válik az internet

Az Ofcom brit kormányhivatal legújabb tanulmánya szerint a világhálón egyre fontosabb célközönségnek számítanak a nők.

Korábban a kutatók úgy vélték, hogy az internet legerősebb és legfontosabb célcsoportjába a fiatal férfiak tartoznak. Nos, most megdőlni látszik ez a tétel. Az elmúlt hónapokban ugyanis a nők egyre fontosabb szerepet játszanak a világháló életében. Folyamatosan nő például a kifejezetten a nőknek szóló tartalmak és oldalak száma.

A nők mellett szintén előtérbe kerültek az elmúlt hónapokban a nyugdíjasok, akiket a szakemberek egyszerűen csak Silver-Surfernek neveznek. Főleg a 65 évesek és az annál idősebbek látnak fantáziát az internetezésben. A tanulmányból az is kiderült, hogy egy brit állampolgár átlagosan 50 órát tölt egy héten a világhálón való szörföléssel, internetes telefonálással, online rádióhallgatással és más webes tevékenységekkel.

Amíg a televíziónézésre és a rádióhallgatásra fordított idő 2002 óta folyamatosan csökken, addig az online eltöltött idő viszont azóta a duplájára nőtt. Az Ofcom kutatói szerint utóbbi oka, hogy Nagy-Britanniában széles körben elterjedtek a szélessávú internethozzáférések és a britek lettek a legaktívabb európai internetezők.

Ezzel párhuzamosan új csoportok tűnnek fel, akik új felhasználói réteget jelentenek. Ide tartoznak elsősorban a nők. Idén először elsősorban a 25 és 34 év, illetve a 35 és 49 év közötti brit nők több időt töltöttek a világhálón, mint a hasonló korosztályba tartozó brit férfiak. Éppen ezért a folyamatokra figyelő tartalomszolgáltatók kénytelenek lépni és a szolgáltatásokat, illetve a tartalmakat a nők igényeihez igazítani.

"Ma az internetezés már a nők számára is mindennapos. Egyre több nő ismeri ki magát az online és az informatikai világban. Németországban például a nők 51 százalékának legalább közepes, de inkább jó a PC-ismerete, ami az európai uniós összehasonlításban egy nagyon jó érték" - közölte Christian Spahr, a BITKOM német szakmai szervezet szóvivője.

Ráadásul a nők gyakrabban vásárolnak online is és új szolgáltatásokat fedeznek fel. Így a gyengébbnek tartott nem képviselői lehetnek a közeljövőben az internet fejlődésének motorjai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sil78 #48
    Bővebb válasz:
    Menj ki a fórum főoldalára, és jobboldalt alul nézd meg a statisztikákat.
  • chhaya #47
    10
  • tunyo902 #46
    Ezen az oldalon a regiztráltak hány százaléka nő?
  • kapucni #45
    "A nők mellett szintén előtérbe kerültek az elmúlt hónapokban a nyugdíjasok, akiket a szakemberek egyszerűen csak Silver-Surfernek neveznek." Akárcsak az én nagyim. Meglepődtem rendesen hogy milyen jól kezeli a gépet.
  • Molnibalage #44
    "Nálunk középiskolában a közgazdaságtan tanárunk, aki mellesleg nő volt, kijelentette hogy a statisztika nem más mint a valóság félremagyarázása és igy egy marék baromság.Ugyanis ha én keresek havi netto 50ezret, gyurcsány feri bácsi meg havi netto 600 ezret akkor a mi kis statisztikánk ki fogja hozzni hogy ebben az országban kurva jó élni mindenki átlag netto 300 ezret keres..."


    Aha. Csak ez nem statisztika! A statisztika NAGY minták esetén jó te okostojás. A statisztikia igenis használható dolog, csak a sok barom az idióta mondásoknak hisz, mert nem ért a statisztikához. Gratuálok nekik is ezúton.

    A választásoknál meg azért bukott mindig a rendszer mert csak párszáz embert kérdeztek meg és ezzel a hibahatár 3-4% is lehet! Pulsz mínusz!! Tehát A párt kaphat 40 plusz-mínusz 4 százalékot a másik meg 38 és ugyanígy. Akkor az is lehetz, hogy azegik kap 44-et a másik meg 36-ot. Ugye-ugye...
    Konfidenicia intervallum és egyebek..
  • Gerygrey #43
    Nekem is, pedig sok forrásból gyűjtögetek és dolgozok fel videókat. Inkább az egységes formátumba való konvertálás híve vagyok, csak a legeslegszükségesebb kodekek vannak fent, de ha csak lejátszani akarnék, még ennyi sem kéne. VLC rulzz.

    Amúgy asszonykám nekem is rakott már fel kínai nyelvű webcam drivert, végülis a célt elérte, meg ő szerintem úgy áll hozzá hogy "vagy sikerül vagy nem, ha nem akkor majd úgyis van egy férjem aki rendberakja" :)
  • who am I 7 #42
    Volt már szomszéd pistika sőt rokonom is aki, NEKIFOGOTT AZ ilyen ace MEGAKÓDEKPAKKOKNAK vérbenforgó szemmel, h az milyen jó...aztán jött sírni, h mifaszvan a géppel... VLC playa meg divx, nem tom, nekem ennyi mindig elég volt...
  • who am I 7 #41
    Maradjunk annyiban, h bárhol a világ táján, a csajokat annyira nem vonza még a gép.Majd szép lassan kialakul náluk is....De a műszaki beállítottság hiánya miatt, nem fognak jobban belemászni, a wördön eccel meg 3/1es oldalakon kívűl.De valljuk be....NEM IS ERRE VALÓAK, szal ezt elnézzük nekik
  • Sil78 #40
    Persze, hogy nincs a Windows-ban. De általában olyanok pakolják fel, akik azért valamennyire értenek hozzá (a boltban, vagy a "szomszéd pistike"), és néhány alapvető program és codec-csomag azért csak felkerül ilyenkor, amiről azt gondolja az illető, hogy hasznos lehet.
    A férfi ismerőseid nem kapnak MSN-en vírust, vagy csak nem tudsz róla? Vagy az összes férfi ismerősöd informatikus? Nem a nemtől függ, hogy ki mennyi vírust és egyéb kártevőt kap be. Az én ismerőseim között teljesen kiegyenlített az arány.
  • redmedve #39
    "Női médiummá válik az internet"

    A cikk nem inkább arról szól véletlenül, hogy többpólusúvá válik, mivel egyre szélesebb réteg internetezik? Egyébként az egésznek a megfogalmazása egy kisarkított, végletes, szenzációhajhász, ferdített izé, amit utálok.

    Na.