48
  • Sil78
    #48
    Bővebb válasz:
    Menj ki a fórum főoldalára, és jobboldalt alul nézd meg a statisztikákat.
  • chhaya #47
    10
  • tunyo902
    #46
    Ezen az oldalon a regiztráltak hány százaléka nő?
  • kapucni
    #45
    "A nők mellett szintén előtérbe kerültek az elmúlt hónapokban a nyugdíjasok, akiket a szakemberek egyszerűen csak Silver-Surfernek neveznek." Akárcsak az én nagyim. Meglepődtem rendesen hogy milyen jól kezeli a gépet.
  • Molnibalage
    #44
    "Nálunk középiskolában a közgazdaságtan tanárunk, aki mellesleg nő volt, kijelentette hogy a statisztika nem más mint a valóság félremagyarázása és igy egy marék baromság.Ugyanis ha én keresek havi netto 50ezret, gyurcsány feri bácsi meg havi netto 600 ezret akkor a mi kis statisztikánk ki fogja hozzni hogy ebben az országban kurva jó élni mindenki átlag netto 300 ezret keres..."


    Aha. Csak ez nem statisztika! A statisztika NAGY minták esetén jó te okostojás. A statisztikia igenis használható dolog, csak a sok barom az idióta mondásoknak hisz, mert nem ért a statisztikához. Gratuálok nekik is ezúton.

    A választásoknál meg azért bukott mindig a rendszer mert csak párszáz embert kérdeztek meg és ezzel a hibahatár 3-4% is lehet! Pulsz mínusz!! Tehát A párt kaphat 40 plusz-mínusz 4 százalékot a másik meg 38 és ugyanígy. Akkor az is lehetz, hogy azegik kap 44-et a másik meg 36-ot. Ugye-ugye...
    Konfidenicia intervallum és egyebek..
  • Gerygrey
    #43
    Nekem is, pedig sok forrásból gyűjtögetek és dolgozok fel videókat. Inkább az egységes formátumba való konvertálás híve vagyok, csak a legeslegszükségesebb kodekek vannak fent, de ha csak lejátszani akarnék, még ennyi sem kéne. VLC rulzz.

    Amúgy asszonykám nekem is rakott már fel kínai nyelvű webcam drivert, végülis a célt elérte, meg ő szerintem úgy áll hozzá hogy "vagy sikerül vagy nem, ha nem akkor majd úgyis van egy férjem aki rendberakja" :)
  • who am I 7
    #42
    Volt már szomszéd pistika sőt rokonom is aki, NEKIFOGOTT AZ ilyen ace MEGAKÓDEKPAKKOKNAK vérbenforgó szemmel, h az milyen jó...aztán jött sírni, h mifaszvan a géppel... VLC playa meg divx, nem tom, nekem ennyi mindig elég volt...
  • who am I 7
    #41
    Maradjunk annyiban, h bárhol a világ táján, a csajokat annyira nem vonza még a gép.Majd szép lassan kialakul náluk is....De a műszaki beállítottság hiánya miatt, nem fognak jobban belemászni, a wördön eccel meg 3/1es oldalakon kívűl.De valljuk be....NEM IS ERRE VALÓAK, szal ezt elnézzük nekik
  • Sil78
    #40
    Persze, hogy nincs a Windows-ban. De általában olyanok pakolják fel, akik azért valamennyire értenek hozzá (a boltban, vagy a "szomszéd pistike"), és néhány alapvető program és codec-csomag azért csak felkerül ilyenkor, amiről azt gondolja az illető, hogy hasznos lehet.
    A férfi ismerőseid nem kapnak MSN-en vírust, vagy csak nem tudsz róla? Vagy az összes férfi ismerősöd informatikus? Nem a nemtől függ, hogy ki mennyi vírust és egyéb kártevőt kap be. Az én ismerőseim között teljesen kiegyenlített az arány.
  • redmedve
    #39
    "Női médiummá válik az internet"

    A cikk nem inkább arról szól véletlenül, hogy többpólusúvá válik, mivel egyre szélesebb réteg internetezik? Egyébként az egésznek a megfogalmazása egy kisarkított, végletes, szenzációhajhász, ferdített izé, amit utálok.

    Na.
  • Polllen
    #38
    A német nőkről van szó, nem a magyarokról, így te sem tudod megitélni mennyire lehet valós az adat, főleg úgy, hogy te is a saját ismeretségi köröd alapján általánosítasz!
    Amúgy a cikk lényege annyi, hogy egyre több nő használja a netet, és ez igaz, nálunk is így van. Nézz csak meg egy online mmorpg-t...Egyre több a lány, vagy nézz meg egy nagyobb közösségi portált...
    A nőkről alkotott képed meg elég középkori, már bocs
  • assdf
    #37
    "Németországban például a nők 51 százalékának legalább közepes, de inkább jó a PC-ismerete,"
    Ez volt a cikkben. Engem nem érdekel hogy milyen codec van alapból a windowsban (nagyon semmilyen), vagy hogy a szomszéd pistike be tudja állitani az email klienst, vagy hog szerinted mihez nem kell értenie. A női ismerőseim fele most viszi szakemberhez a gépét mert msn virust kapott be. Szóval talán mégsem ártana ha értene hozzá.
    És az hogy milyen codec van a windowsban, meg az hogy nem tud codeceket telepiteni teljesen különböző dolog.
    Word-excel: nem azt mondtam hogy használják nap mint nap. Hanem hogy nem értenek hozzá.
  • chhaya #36
    megint van egy olyan érzésem, hogy ezek a százalékos arányok a te fejedből pattantak ki, a te ismerettségi köröd alapján. én spec olyan nőket ismerek többségben, akik tudják ezeket kezelni, amit leírtál, még ha nagyon alap szinten is. és abban a generációban, amelyik nem a számítógépeken nőtt fel (kb. 35-40 és afölött) a férfiak sem értenek sokkal jobban a gépekhez...
  • Sil78
    #35
    Wordöt, Excelt tuti ismerik, sokan dolgoznak irodában és használják nap mint nap. A többi meg tök fölösleges a mindennapi internetezéshez, az internetes vásárláshoz, amiről a cikkben szó van. Egyszerű mezei felhasználókról van szó.
    A levelező klienst (főleg, ha nem sima webmail használnak) egyébként elég egyszer bekonfigurálni, ezt a szolgáltató emberei simán megcsinálják a net bekötésekor, vagy lehet kérni segítséget, ez nem mindennapos feladat. Az alapvető codecek is általában már a Windows telepítésekor felkerülnek a gépre.
    Az Accesst a férfiak hány százaléka ismeri, és hogy jön ide?
  • assdf
    #34
    Tőlem vonatkozhat szoftver részre is.
    A nők 99% nem tudja mi az és hol van a vezérlőpult. 90%a nem képes codeceket telepiteni és nem tudja hogy mi is az egyáltalán.
    Nem ismerik a wordot, az excelt, nem tudnak pl. tartalomjegyzéket csinálni.
    Nem ismerik az accest és nem tudják bekonfigurálni a levelező kliensüket. Nem tudják hogy hol kell firefoxban beállitani a default letöltési könyvtárat.
    Soroljam még?
  • chhaya #33
    ez valóban nem netes tartalom. de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a cikkben említett PC-ismeret NEM a hardver részre vonatkozik.
  • Polllen
    #32
    Nem a cikk tartalmára reagáltam, hanem arra a nyilvánvaló butaságra, amit írtál!
    És igen, a statisztika sok mindenre jó, bármit ki lehet mutatni, van is egy ilyen mondás^^
  • assdf
    #31
    "különben, a cikk szerint a netes tartalom közt lesz egyre több a női dolog. arról egy szó sem esik, hogy jobban értenének a gépek felépítéséhez, mint eddig. szövegértés jeeeee. :))"

    "Németországban például a nők 51 százalékának legalább közepes, de inkább jó a PC-ismerete,"

    Szövegértés rulez... Nem hiszem hogy a pc ismerete meg a netes tartalom egy fogalomkör lenne.

    Pollen:
    Nálunk középiskolában a közgazdaságtan tanárunk, aki mellesleg nő volt, kijelentette hogy a statisztika nem más mint a valóság félremagyarázása és igy egy marék baromság.
    Ugyanis ha én keresek havi netto 50ezret, gyurcsány feri bácsi meg havi netto 600 ezret akkor a mi kis statisztikánk ki fogja hozzni hogy ebben az országban kurva jó élni mindenki átlag netto 300 ezret keres...
    És mint emlitettem már, minden egyes választáskor a statisztikák által vesztesnek jósolt párt lett a győztes.
    Nincs ez másként ennél a felmérésnél sem, ha csinálnának a nők körében egy reális vizsgálatot akkor az jönne ki hogy 40en felül a legtöbb nő bekapcsolni sem tudná a gépet (persze a fennti tanulmánykészitőnek ekkor igy nézne ki a tanulmánya: már a nők több mint 20% használ gépet! Nem ám az lenne hogy 80%a nem ért hozzá...).
    Aztán a 18 és 35 év közöttiek többségének az informatikai tudása a béka segge alatt van, ellenben napi 2-3 órát tölt el az emailjei meg a myvip iwiw nézegetésével. Persze ha a mi statisztikusunk ugy késziti a tanulmányát hogy
    iwiw myvip freeamil= informatikai tudás, akkor mindárt megszületik egy a fentihez hasonlitó tanulmány aminek nem sok alapja van.
  • Polllen
    #30
    Nálunk a rendszergazda egy hölgyemény... Azért kicsit szánalom, hogy 2007-ben Európában még mindig így vélekedtek a nőkről...
    Másrészt meg úgy szokták a statisztikában, hogy egy csoporton belül kb homogén legyen a sokaság(vagyis kb ugyanolyanok legyenek...)Éppen ezért valahogy tagolni kell, ezt a csoportosítást alkalmazták...Rágódhatsz rajta, hogy miért, de teljesen felesleges...csak ne értetlenkedjetek ennyit
  • who am I 7
    #29
    "közeljövőben az internet fejlődésének motorjai. "

    ha a nőkőn műlna a fejlődés kéremszépen..akkor... Végülis rajtuk is múlik, csak megközelítés kérdése...hiszen, vkiknek meg kell szűlniük az embereket

    Egyébként lehet, h tényleg én nem értem, de mondjuk egy 25 éves csajt miért kategórizálnak össze egy 34 évessel mondjuk? :S és miért pont 34 a határ, nem pedig 33? :D vagy 32? :D:D:D:D hát ez kész...mifaszomez.Assdfel egyetértek.100 ember az úccáró" oszt jóva".Igazi kimutatást, úgy lehetne, h minden korosztályt megvizsgálnak évekre lebontva.SZVSZ.. :)


    Jah, egyébként kérdésem, h mivel töltenek több időt baszod mer az se mind1, h ezeket a szenny wiw/májszpész oldal stílust nézegetik frissitgetik 3 órán át, meg avon katalógus, meg mittomén müköröm.hu..vagy értelmes dolgot is csinálnak....?
  • who am I 7
    #28
    LOL...jah igen..hát jah, végülis két csoportot kell vizsgálni, hiszen egy 34éves utolsó hónapjában lévő nőt nem kéne egykalap alá venni egy 35 éves elsőhónapjában lévővel whahahahahahahahah egegegeg eg asmkeg szakadok LOL.Az hogy egy 18 éves korosztályt és egy 30 éves meg egy 50 éveset megvizsgálnak óké..de így..Egyébként hol marad a 16-17-18 évesek? :D az iwiw-"bot"os újhullám? :D
  • chhaya #27
    különben, a cikk szerint a netes tartalom közt lesz egyre több a női dolog. arról egy szó sem esik, hogy jobban értenének a gépek felépítéséhez, mint eddig. szövegértés jeeeee. :))
  • Polllen
    #26
    "&nem magyarázom"
  • Polllen
    #25
    Látom te sem érted, de nem baj
    Két csoportot vizsgáltak, mert úgy gondolták, nem kéne egy kalap alá venne a 25-49 éves korosztályt...&magyarázom senkire a hülyeségem, a cikket nem én írtam, amit lentebb leírtam az meg egyszerű tény^^
  • who am I 7
    #24
    vagyis.., hogy ők dobálják rám na :) faszom....szóval, pöcs kivan, nem győzöm decline-olni meg zárogatni az ablakokat...
  • who am I 7
    #23
    Jah....és rengeteg spanomnál, most folyamatosan dobálja ki a mypictures. vírust az msnem :D:D:D:D szóval...nem minden férfi vágja ám a témát
  • who am I 7
    #22
    Hát te milyen idióta vagy...nem érted?Ennyire lett volna egyszerű a dolog : 25 és 49 év között.Érted?Ne a te saját kis hülyeséged magyarázd már rá másra... :)

    A másik pedig, h minden csak tapasztalat kérdése...Viszont, annyiban különbözhet a két nem, h a férfiak, inkább műszaki beállítottságuak (nagyátlagban) és jobban érdekli őket a gépek felépítése stb. és sztem a csajokat kevésbe (eztuti), és mivel tényleg nem árt, az egész gép rendeltetés és biztonságos használatához az ALAPOK elsajátítása.Ezért.A műszaki beállítottság miatt szerintem a férfiak egy lépéssel előrébb vannak..Ez úgy van mint a smink a műkörmös stb. a csajoknál...Ők arra vannak inkább be állítva.Nem pedig a netes biztonságos,pc-s hardware-es világra...ami érthető szerintem :)
  • Sil78
    #21
    Ez nem attól függ, hogy ő nő-e vagy sem, hanem abból adódik, hogy kezdő és tapasztalatlan. Öcsém ugyanígy összeszedné ezeket néhány óra alatt (minden védelem ellenére), ha odaengedném a géphez felügyelet nélkül, és a cégnél is rendszeresen kell irtanom a kártevőket némelyik férfi kolléga gépéről is (sőt, van köztük olyan, aki egy emailt sem tud elküldeni, és olyan is, akinek még gépet sem vettek, mert bekapcsolni sem tudná).
  • Sil78
    #20
    Nem arról volt szó, hogy konkrétan az SG válik női médiummá.
    (Egyébként ehhez a cikkhez is szólt már hozzá nő rajtam kívül is, szóval nem tudom, miért hiányolod a női hozzászólásokat.)
  • Vorpal
    #19
    Juteszembe - ha a NET női médiummá válik -
    akkor hol vannak a női hozzászólások?
  • atomkrumpli
    #18
    kortól, nemtől nem függ hogy mennyi kártevőt sikerül begyüjteni óránként a netezéssel, a nőknek szóló tartalmak attól még bővülhetnek hogy nem értik mi az a regiszter vagy merevlemez, így is úgyis elköltik a pénzed online vagy offline
  • FoodLFG
    #17
    Már a kockák királysága, a linux is a nőkről szól. Hátthez elképesztő.
    http://tldp.fsf.hu/HOWTO/Encourage-Women-Linux-HOWTO-hu/x174.html
  • kernerster
    #16
    Eccer elmentem táborba két hétig. Mielőtt elmentem volna fél óráig magyaráztam, hogyha leszed vmiilyen programot és jelez a vírusírtó, akkor ne folytassa.

    Mikor hazajöttem kb egy hét múlva, akkor a vadiúj gép olyan lassú volt, mint az előző az xp-vel 256-os memóriával. Na, mire lefutott a keresés kb úgy 16 Trojanhorse mutogatott be nekem. Az ad-aware-ről meg most nem is beszélek. Viszont tele volt a gép mindenféle játékkal, meg a seekmo......
    Hát ja többet töltöt a gép előtt, de hogy nem rajta fog múlni a net biztonsága az tuti...

    Bár még mielőtt vki nekem támadna rajtam se nagyon, de én legalább védem a saját gépemet.
  • Polllen
    #15
    "Ezek szerint a 34 és 35 év közötti nők nem szoktak netezni..."

    Szép hogy mindenről meg van a magad(szűklátókörü?) véleménye és hogy a szavak értelmét külön külön megérted, de néha megérthetnéd a szöveget teljes egészében^^

    a 34-gben benne van minden 34 éves, míg a 35-től benne van minden 35 éves, a kettő között nincs senki;) Még ha nem is tudod mi az a statisztika, ahol az egyik alapelv, hogy a két vagy több "csoport" nem fedheti egymást, a köznyelvben is így használják...
    Ha ennyi eszed van, inkább hallgass és ne minden mondatot kommentálj egy cikkben...
  • zoozoo
    #14
    assdf: "kétpercenként meg kell nézniuk hogy az expasijuk nem -e megnézte őket iwiwen..." ezt hol láthatják?
  • Darth Sith
    #13
    ez teljesen igaz, én mindenkinek kötelezővé tenném ezt a "jogsi" dolgot :)
  • Sil78
    #12
    De az, hogy valaki mennyire ért a netezéshez, abszolúte nem függ a nemtől. Egyszerűen csak tanulás és tapasztalat kérdése.
  • Darth Sith
    #11
    én is láttam, de ritka mint a fehér-holló.. :) sőt annál is ritkább..
  • Darth Sith
    #10
    teljes mértékben igazad van!! Én már évek óta mondom, hogy a megfelelő és biztonságos internetezéshez, azaz, hogy valaki használhassa a netet, valamilyen fajta "jogosítvány" kellene. Ahoz hogy valaki megszerezze, alapvető ismeretek kellenének a hardverekről és egy rendszer alapszintü karbantartásáról és működtetéséről. Nem nagyon lenne ennyi zombi pc és társai...
  • Sil78
    #9
    Hát akkor elég érdekes körökben mozoghatsz. :fejcsóvál: