SG.hu

Megjelent az Exchange Server SP1 előzetese

A Microsoft technológiai előzetes keretében mutatta be az Exchange Server 2007 Service Pack 1-et. Az új szoftver az Exchange Server 2007 működési hatékonyságára, beépített védelmére és a bárhonnan történő hozzáférésre épít.

A Microsoft bejelentette az Exchange Server 2007 Service Pack 1 (SP1) szoftvercsomagot, és technológia előzetes program keretében hozzáférést biztosít a szoftverhez is. Az Exchange Server 2007 SP1 bővítésként tartalmaz egy támogatócsomagot a Windows Server 2008-hoz, támogatja a Microsoft Office Communications Server 2007-tel való fokozott együttműködést, továbbá továbbfejlesztett mobileszköz-kezeléssel és fejlett biztonságtechnológiával is rendelkezik.

A cég közleménye szerint az Exchange Server 2007 SP1 olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek javítják a felhasználói élményt az Outlook Web Access-ben, több lehetőséget biztosítanak az Exchange Server 2007 Management Console-ban, és továbbfejlesztett helyreállítási képességeket tesznek lehetővé a Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció) megoldás révén. A technológiai előzetes keretében a Microsoft Developer Network (MSDN) és a TechNet mintegy egymillió előfizetője töltheti le a béta szolgáltatáscsomagot. Ma már több mint 150 000 felhasználó teszteli a szolgáltatáscsomagot olyan szervezeteknél, mint például az Egyesült Államok hadserege.

Az Exchange Server 2007 SP1 a Microsoft következő generációs szerver platformjain fut, beleértve a Windows Server 2003 SP2-t és a Windows Server 2008-at. A frissítés ugyancsak lehetővé teszi az Exchange Server 2007 kezelőeszközei számára, hogy fussanak a Windows Vistán és a Windows Server 2008-on. A további előnyökhöz tartozik, hogy a Windows Server 2008 fürtözése megkönnyíti a társaságok számára a földrajzilag szétszórtan elhelyezkedő Exchange Server fürtök alkalmazását.

Az SP1 új, a szinkronizálásra, a hitelesítésre, valamint a titkosításra vonatkozó Exchange ActiveSync szabályai az Exchange Server 2007 fejlett biztonsági és kezelési jellemzőire építenek. A fokozottabb adatvédelmi igényekkel rendelkező vállalkozások számára az Exchange Server 2007 SP1 eszköz-, hálózat- és alkalmazás-ellenőrzési jellemzőket kínál. Ezek az új jellemzők lehetővé teszik a hálózati adminisztrátorok számára, hogy kezeljék és biztosítsák az Exchange ActiveSync által vezérelt mobil eszközöket. A Microsoft ugyancsak bemutatta az Exchange Server 2007 SP1-gyel integrálódó Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1-et, amely a még nagyobb védelem és ellenőrzés érdekében egy további biztonsági réteget hoz létre. A Forefront Security for Exchange Server vezető biztonsági cégektől származó többszörös scan-motorokat tartalmaz, amelyek egy egységes megoldásba integrálva segítik a vírusok, férgek és spam-ek elleni védelmet. A Forefront Security for Exchange Server új szervizcsomagjában a tartalomszűréssel és kezeléssel kapcsolatos új fejlesztések, valamint a Windows Server 2008 támogatására szolgáló új jellemzők találhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!