Berta Sándor

Egymillió német töltene le több zenét

A Zeit Wissen német magazin felmérése szerint kereken egymillió német felhasználó töltene le a jelenleginél jóval több zeneszámot és zenei albumot, ha azokon nem lenne digitális másolásvédelem.

A Zeit Wissen felmérése többek között a Musicload német zenei portál tapasztalatain alapul. Az oldal forróvonalát hívó felhasználók 75 százaléka azt kifogásolta, hogy a megvásárolt zeneszámokat nem tudják meghallgatni. Ennek oka, hogy a régebbi készülékek nem mindig kompatibilisek az új digitális másolásvédelmekkel.

Jelenleg egyébként a német internetezők 12 százaléka vásárol online zenét, 3 százalékuk legalább havonta egyszer rendszeresen fizet is ezekért a tartalmakért. A leghűségesebb vevőknek a 14 és 19 év közötti korosztály tagjai számítanak, akiknek a 17 százaléka rendszeresen legálisan tölti le a zeneszámokat és zenei albumokat, 8 százalékuk pedig legalább havonta egyszer vesz online valamilyen zenei anyagot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    mennyi = mennyit
  • AgentKis #1
    "A leghűségesebb vevőknek a 14 és 19 év közötti korosztály tagjai számítanak, akiknek a 17 százaléka rendszeresen legálisan tölti le a zeneszámokat és zenei albumokat, 8 százalékuk pedig legalább havonta egyszer vesz online valamilyen zenei anyagot."

    Na ezek a divatidióták, akik szavaznak a valóságsók kiesőire, meg háttérképeket és csengőhangokat vesznek a mobiljukra fizetős SMS-ben. Arról meg fogalmuk sincs (mivel nem is nagyon lehet még) hogy mennyi ér a pénz meg hogy mi másra is jó még...