MTI

Jobb a Yahoo, mint a Google

Most először jobban tetszik az amerikai internetezőknek a Yahoo, mint a Google.

A Michigan állami egyetemen tizenharmadik éve végzett fogyasztói elégedettség vizsgálaton először teljesített jobban a Yahoo, mint a nagy rivális Google. Az ACSI (American Consumer Satisfaction Index) száz pontjából a Yahoo 79-et ért el, ami egy év alatt 3,9 százalékos javulást jelent. A Google 78 pontot kapott a felhasználóktól, 3,7 százalékkal kevesebbet a tavalyinál.

Továbbra is a Google a legnépszerűbb kereső, portálnak viszont jobb a Yahoo - derül ki a kutatásból. Sikerét is az új ruhába öltöztetett központi portálnak köszönheti a Google riválisa. "Megkedvelték a felhasználók az új oldalt, és az online közösségek terén is megtartotta domináns pozícióját a Yahoo" - mondta Larry Freed, a felmérést támogató ForeSee Results közvélemény-kutató vállalat vezérigazgatója.

"A Google-nál viszont ugyanazt látja az átlagnetező, mint három éve." A cég továbbfejlesztette a levelezőprogramját és a többi között új webes irodai alkalmazásokat is kínál, "de még nem találták meg a módját, hogy felhívják a felhasználók figyelmét a kitűnő fejlesztésekre" - mondta a szakértő.

A nagy cégek közül bukott az AOL is, amely az internetszolgáltatás helyett újabban az alkalmazásokra koncentrál. A jelek szerint csekély sikerrel; egy év alatt 9 százalékkal csökkent a fogyasztók elégedettsége, 67 ponton áll és alig kedvelik jobban, mint az adóhivatalt. Az indexet csaknem 70 ezer interjú alapján állították össze. A fogyasztókat 45 iparág több mint 200 vállalatának szolgáltatásairól kérdezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • waterman #3
    azt tényleg megtehetnék a googlis fiúk, hogy sima link-ként a google.com mostani kezdőképe alá odatolják a video.google.com-ot a gmail-t, a google earth-öt.. nem kéne más csak linkek, még ikon sem kéne hozzá(vagy mondjuk 40*40es kis ikonok). mert pl az irodai csomagja lehet hogy több embert is érdekelne, de ha nem találja senki, akkor nem fogja használni. szvsz.
  • eax #2
    "A Google-nál viszont ugyanazt látja az átlagnetező, mint három éve."
    Marmint a google.com-on? Azt tartsak is meg ilyennek meg nagyon sokaig.
  • Gerygrey #1
    Továbbra is a Google a legnépszerűbb kereső, portálnak viszont jobb a Yahoo
    Mivelhogy a Google nem portál... Szvsz hülye összehasonlítás.