Gyurkity Péter

Ausztrália megszűrné az internetes pornót

Az ország miniszterelnöke átfogó programot hirdetett meg, amelyben ingyenes pornószűrőt ajánlanak az ausztrál családoknak, a kellő hatékonyságról pedig a szolgáltatókkal közösen gondoskodnának.

John Howard - aki éppen a napokban kezdte kiaknázni a népszerű YouTube portálban rejlő lehetőségeket - egy internetes közvetítésben ismertette programját, amelynek keretében 189 millió ausztrál dollárt költenek majd a világháló által kínált tartalmak és gondolatok megszűrésére. A Netalert névre keresztelt platform a rendőrséggel párhuzamosan végezné munkáját, figyelmét a pedofilok, szexuális bűnözők és az internetes pornó megszűrésére koncentrálva.

Előbbiekre elsősorban a közösségi portálokon és chatszobákban vadásznak majd, igyekezvén minimalizálni a kiskorúak és a bűnözők közötti kommunikáció lehetőségét. Ami pedig az internetes pornót illeti, itt a munka egy részét a családokra bíznák, amelyek ingyenes szoftvercsomag révén oldhatnák meg az otthoni tartalomszűrést. A feladat java azonban az internetszolgáltatókra hárul, amelyek a kormányzattal közösen igyekeznek majd meghatározni, hogy pontosan mely tartalmakat kell szolgáltatói szinten eltávolítani/megszűrni. Nem felejtették el megemlíteni a terroristákat kiszolgáló weboldalakat sem, ezekre szintén törlés vár.

A pénz jó részét az ausztrál szövetségi rendőrség kapja majd, amelyet az utóbbi időben sok kritika ért alacsony hatékonysága és az eredmények elmaradása miatt. A jelentős támogatás ezen hivatott változtatni, bár azt már most többen kiemelik, hogy a rendőrség valószínűleg nem tudja majd tartani a lépést a gyorsan lezajló internetes változásokkal, vagyis szükségszerűen lemarad a bűnözés elleni versenyben. Ennél talán fontosabb az, hogy egy külön munkacsoportot hoznak létre, amelynek fő feladata a személyi jogok jelentette buktatók megkerülése, amelynek révén leegyszerűsíthetik és egyben felgyorsíthatják az elkövetők elfogását és a vádemelést.

Howard legnagyobb ellenfele, az ellenzéki Kevin Rudd szintén csatlakozott a bejelentéshez és jelezte, hogy amennyiben kormányváltásra kerül sor a következő választásokon, a program érvényben marad, vagyis ugyanezen célokat követve folytatódik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cleawer #10
    "Napi 8 óra csetelésre és internetezésre keres megbízható,jókommunikációs képességű embereket,kiemelkedően magas fizetéssel egy kormányközeli nemzetbiztonsági szervezet.

    Jelige: kormánypári rokon"
  • feamatar #9
    szövegértelmezés előny vazze....
    "Előbbiekre elsősorban a közösségi portálokon és chatszobákban vadásznak majd, igyekezvén minimalizálni a kiskorúak és a bűnözők közötti kommunikáció lehetőségét. Ami pedig az internetes pornót illeti, itt a munka egy részét a családokra bíznák, amelyek ingyenes szoftvercsomag révén oldhatnák meg az otthoni tartalomszűrést."
    pl 14 év alatt ne kapjon már pornót a gyerek, ez a gond??? vagy hogy 16 éves csajok ne webcamoljanak... bár nem tom chates szűrést hogy akarják megoldani, mert nyilván nem a privátt beszélgetést szűrik, azt egy kicsit másképp kéne...
    a másik meg otthon a szülő feladata hogy ne nézzen pornót a gyerek, otthoni tartalomszűrővel...

    nem tom mi ebben a kivetnivaló, tekintve hogy az hogy a chatszibákat szűrjék röhejes ötlet, nem megvalósítható...
  • Sir Quno Jedi #8
    Senkinek semmi baja nem lesz, ha hárdkór pornón nő fel, ez tapasztalat! :DDD
  • onimusha #7
    hát ez aztán nagyon biztatóan hangzik "külön munkacsoportot hoznak létre, amelynek fő feladata a személyi jogok jelentette buktatók megkerülése" de az indoklás mégjobb "amelynek révén leegyszerűsíthetik és egyben felgyorsíthatják az elkövetők elfogását és a vádemelést." = akkor turkálnak/figyelnek amikor egyik észlény veszélyesnek talál ?
  • Darth Sith #6
    " egy internetes közvetítésben ismertette programját, amelynek keretében 189 millió ausztrál dollárt költenek majd a világháló által kínált tartalmak és gondolatok megszűrésére"
    a pedofília egy dolog. Azt szűrjék is csak, meg figyeljenek oda a chat-ekre stb.. De a pornót mér kell szűrni? Állítom, hogy ha megnézik az esti hiradót, több vért és erőszakot látnak benne, több kárt tesz bennük mint 3 Rambo film meg 15 pornó eggyütt véve.. Továbbá, ki dönti el, hogy mit lehet megszűrni? Ki dönti el hol a határ? Honnan tudják hogy ha azt kivetítik egész ausztráliára a többség egyet fog vele érteni? Kinek az értékrendje alapján döntenek, hogy mit lehet és mit nem, mit kell korlátozni és mit nem? Tudtommal szólás, sajtó szabadság és demokrácia van, ott is, legalább papiron. De ez kezd már kínára hasonlítani. Pedig ott még papiron sincs...
  • ffxi #5
    Vagy azért csinálják ezt az egész szűrés, hogy oda mehessenek. És ha vki feldobna az inrentre, ahogyan "diszdolkodnak" az ausztrál nép ne láthassa :P
  • JZO #4
    Teljesen abszurd, hogy ezt a pornó témát mitössze nem molesztálják. Miért nem cseszgtetik az erőszakos tartalmakat? Véleményem szerint, ha valami igazán ártalmas, akkor az az!
  • zolik #3
    ugye alap hogy ebből 40% min lenyúlnak, ilyen olyan címen amiből majd thaiföldön költiek el a haverokkal ilyen olyan lányok(?) társaságára akikkel, ilyen olyan perverz dolgokat tesznek majd...

    viszont az egész kezd hasonlítani a szép új jövőre!

    /off PíszLávJuniti
    ilyen névvel, hogy lehetsz rasszista, nem vágom...nem vagyok buzi, viszot te meg rasszista vagy
  • sathinel #2
    "189 millió ausztrál dollárt költenek majd a világháló által kínált tartalmak és gondolatok megszűrésére" Ez a lényeg. a többi körítés. Ott is vannak politikusok, és azok barátiköre......
  • PíszLávJuniti #1
    Örülni kéne hogy ez a legnagyobb gondjuk..