Gyurkity Péter

Az ausztrál választásokon is fontos a YouTube

A jelenlegi ausztrál miniszterelnök a videóportálon népszerűsíti politikáját, elsősorban az internetező fiatalok körében. Ezt az ellenzék és a megcélzott közönség sem hagyta válasz nélkül.

A Reuters beszámolója szerint a 68 éves John Howard, négy győztes választással a háta mögött, most érzi igazán a portálban rejlő lehetőségeket, amelyek mindenképpen ki kell aknáznia, ha meg akarja menteni romló népszerűségét. Az USA-hoz hasonlóan a konzervatív kormányzat az iraki háború és a Kyotói Egyezmény elutasítása miatt került nehéz helyzetbe, amely megfordítani látszik a szerencse kerekét.

Howard természetesen saját programját igyekszik szebb képben felvázolni a potenciális választók előtt, emellett pedig arra szeretné rávenni a középiskolát befejező fiatalokat, hogy egy évet a hadseregben töltsenek el. Erre az internetes közösség több tagja is hasonló módon - saját videóval - válaszolt, kigúnyolva a miniszterelnököt és annak politikáját. Az ellenzék eközben - megszimatolva a kínálkozó lehetőséget - a politikai vezetés és a nagy ipari cégek közötti piszkos kapcsolatokat rója fel Howardnak, amely kapcsolat éppen a klímaváltozás alatt lehetetleníti el a környezetvédelmet és az ország helyzetét.

Christian Kerr, a Crikey.com szakértője, aki korábban tanácsadóként dolgozott a kormányzatnak, érdekes véleményt fogalmazott meg a napokban. Szerinte ugyanis egyik oldal sincs tisztában a YouTube veszélyeivel és vakon igyekeznek kihasználni az új kommunikációs csatorna adta lehetőségeket. Az online megjelenést követően ugyanis bárki felhasználhatja a közölt anyagokat, és ezzel éppen ellentétes hatást érhet - elég ha csak a Howarddal kapcsolatos videókat nézzük a portálon. Az már önmagában is érdekes, hogy az egykori tanácsadó ilyen egyértelmű félelemmel tekint a YouTube-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!