MTI

Megúszott egy bírságot a Microsoft

A fellebbviteli bíróság megsemmisítette a Microsoftra kirótt bírsággal kapcsolatos ítéletet, melyet az Alcatel-Lucent MP3 technológiát alkalmazó két szabadalmának megsértése címén kapott.

Egy amerikai bíró megsemmisítette a Microsoft kárára februárban kimondott ítéletet, amely 1,5 milliárd dolláros rekordösszegű bírság megfizetésére kötelezte az amerikai számítástechnikai óriáscéget az Alcatel-Lucent francia távközlési vállalat MP3 technológiát alkalmazó két szabadalmának megsértése címén. Rudi Brewster, egy kaliforniai fellebbviteli bíróság bírája a Microsoft javára megsemmisítette az ítéletet, lezárva az ügyet - közölte a bíróság.

A Microsoftot 1,52 milliárd dollár megfizetésével sújtó korábbi ítélet megsemmisítésére vonatkozó bírói döntés győzelem a digitális zene fogyasztói számára - üdvözölte az ítéletet Brad Smith, a Microsoft ügyvédje. Az Alcatel-Lucent szóvivője, Mary Ward megdöbbentőnek nevezte az ítéletet, és közölte, hogy a cég fellebbezni kíván a döntés ellen. A Lucent az Alcatellel történt fúziója előtt, 2003-ban tett panaszt a Microsoft ellen az amerikai bíróságon, arra hivatkozva, hogy a számítástechnikai óriáscég partnerei, így a Dell és a Gateway számítógépgyártó cégek a szabadalmait sértő Windows szoftvereket használnak.

A kaliforniai San Diegó-i bíróságon első fokon lefolytatott per tárgya elsősorban a Windows Media Player szoftver által használt MP3 technológia volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lee56 #1
    Nem igazán vagyok képben az ügy hátteréről, és istenments hogy a microfos védelmében beszéljek, de mp3 technológiát szerintem nem csak a mediaplayer használ, amugy meg nem épp e-miatt hoztak ki madiaplayer-mentes windózt...