Gyurkity Péter

My Damn Channel - videóportál profiknak

Egy új videóportál bukkant fel a világhálón, a megszokottól némileg eltérő céllal: a My Damn Channel profiknak nyújt lehetőséget rövidfilmek, epizódok közzétételére, amelyek között a felhasználók ingyen böngészhetnek.

A My Damn Channel Rob Barnett, a CBS egykori rádiós programigazgatójának kezdeményezése révén született meg, mégpedig azzal a céllal, hogy a profik által készített igényes tartalmakat közvetítsen az internetezők felé. Barnett szerint ugyanis a felhasználók valami másra is vágynak a jól ismert kábeltelevíziós tartalmakon kívül, a világháló pedig kitűnő lehetőséget nyújt a profiknak, hogy ezt az igény - olcsón és gyorsan - kielégítsék.

"A régi hagyományos médiatársaságok nem igazán tudják milyen tartalommal töltsék meg ezen közvetítőcsatornákat. A hangsúlyt általában az ismétlésekre és a kivágott jelenetekre helyezik, ami szerintem önmagában egyáltalán nem elegendő" - magyarázta Barnett a portál elindulása alkalmából adott interjújában. Elképzelése szerint az itt közzétett rövidfilmek és minisorozatok kellő nézettséget generálnak majd, annál is inkább, mert olyan írókat és rendezőket igyekeznek megszerezni, akik már letettek valami az asztalra és Hollywoodban is jól ismertek. Ilyen David Wain, aki egy 10 részből álló sorozatot készít majd el, kifejezetten az oldal számára.

A portál felvételei egyéb internetes közösségi és videómegosztó oldalain is elérhetők lesznek. Barnett éppen a napokban állapodott meg a YouTube és a Google vezetésével a videók átvételéről, így a legtöbb alkotás minimális idő alatt a YouTube oldalain is megjelenik majd.

Arról nem esett szó, hogy a portál beindulását mekkora tőkéből fedezték. Az azonban biztos, hogy a működési költségeket reklámokból szeretnék fedezni, ami nem lesz egyszerű. Annak ellenére ugyanis, hogy a világhálón egyre nagyobb igény mutatkozik a profi és amatőr alkotások iránt, a kellő promóció nélkül még a nagy nevekre építő kezdeményezések is könnyen a lap szélére szorulhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!