Figyelőnet

Mobilszolgáltató lenne a Google

4,6 milliárd dollárt is fizetne a keresőcég a jövőre felszabaduló 700 MHz-es frekvenciatartományban indítható szolgáltatásért. A bejelentéssel újabb két céget hergelt fel a feltörekvő internetvállalat.

A digitális televíziózás megindulása Amerikában lehetőséget teremt az FCC - a Federal Communications Commission - számára arra, hogy a digitális átállás miatt felszabaduló frekvenciát árverésre bocsássa. A jövő januárra tervezett árverésen dollármilliárdokat hozhat a felszabaduló frekvencia. A szakma legnagyobb meglepetésére a Google is jelezte érdeklődését a frekvenciák sorsáról döntő médiahatóság felé, amely már állítólag készíti a pályázati kiírást. A vetélytársak - az AT&T és a Verizon Wireless - azonban valószínűleg nem hagynak esélyt a feltörekvő Google számára, s elemzők szerint hajlandóak lesznek többet fizetni a felszabaduló frekvenciáért.

Az internet-telefóniára alkalmas frekvenciát, állítólag az AT&T az iPhone felhasználók kiszolgálására használná, míg a Google saját megoldásait valósítaná meg. Az FCC állítólag a nyitott platform létrejöttét támogatná, és nem jelenlegi nagyok által képviselt kizárólagosságot. A Google úgy tűnik, hogy most újabb két óriással akaszkodik össze, de a pályázaton mindenképpen az nyer majd, aki a megfelelő kompromisszumokat képes megkötni, illetve rendelkezik hajlandó a többieknél többet fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!