Napi Online

Webes Office a Google ellen

A Microsoft, részben a Google piaci beavatkozására válaszolva, az elkövetkező egy évben online szolgáltatásokkal bővíti Office alkalmazásait - írta a Financial Times.

A Microsoft olyan online szolgáltatásokat kínálna közel 500 millió Office felhasználója számára, amelyek kiterjesztik a szoftver jelenlegi képességeit. A társaság ugyan nem bocsátkozott részletekbe, ám az elemzők szerint a legvalószínűbb először a felhasználók által készített dokumentumok és táblázatok webes megosztását elősegítő program piacra dobása lenne. Ezzel felvehetnék a versenyt a Google webes alkalmazásaival.

A Microsoft Office teljes online verziója legkorábban három év múlva kerülhet a piacra. A Microsoft megkésett reakciója a Google Office-t utánzó webalapú dokumentum- és táblázatkezelő programjaira, valamint egyéb applikációira arra enged következtetni, a szoftveróriás abban bízik, a felhasználók csak lassan térnek át a webes alkalmazásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ProClub #1
    Jesszus, mire ez elkészül, hol lesz már a Google? Minden megbecsülésem az MS-é a vezető szerepükért, de mostanában a helyzetértékelésükkel nem tudok megbarátkozni. (Linuxot használok egyébként.)

    Az az érzésem, hogy elkövetik ugyanazokat a hibákat, mint a történelmük elején a konkurensei. Azt hiszik, hogy a régi név vonzani fogja a felhasználókat és nem kell minőséget adni. Mostanában nagyon sok mindenen ezt látom náluk.