MTI

Ingyenes WiFi-hálózat Párizsban

Az önkiszolgáló kerékpárkölcsönzők beindításának másnapján ingyenes vezeték nélküli szélessávú internet (WIFI) hálózat kezdte meg működését Párizsban.

A vezeték nélküli internethálózat wifi technológiájának köszönhetően hétfő óta a szélessávú internethez való kapcsolódáshoz megfelelő eszközzel rendelkező párizsiak a "Paris Wi-fi" logóval ellátott közterületeken ingyen szörfölhetnek a világhálón. A francia főváros kültéri és fedett 105 pontján eddig 160 kapcsolódási hely lépett életbe, köztük olyan, a turisták által is látogatott helyeken, mint például a Városháza előtti tér, a Buttes-Chaumont és a Monceau park, a Forum des Halles környéke, a Vogézek tere, valamint önkormányzatok épületeiben, számos múzeumban és könyvtárban.

A fővárosi önkormányzat által finanszírozott, egy éve épülő szolgáltatás szeptembertől teljes lefedettséget biztosít Párizsban: 260 helyen 400 kapcsolódási ponttal, amelyet két szolgáltató működtet. Amint az internetezők eszköze (számítógép, mobiltelefon) érzékelte a Paris-Wi-Fi jelet, elég a böngészőprogramot megnyitni. A csatlakozás automatikus és ingyenes. A hálózat viszont csak reggel 7 és este 11 óra között működik, és az önkormányzat által működtetett helyek nyitvatartási ideje szerint vehető igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • masek #2
    bp-en is illene már vmi hasonló..
  • ZsoltiMC #1
    "egy éve épülő szolgáltatás szeptembertől teljes lefedettséget biztosít Párizsban: 260 helyen 400 kapcsolódási ponttal"

    400 kapcsolodasi ponttal hogy lehet teljes lefedettseget biztositani?