MTI

A világhálón a pedofilbotrány kulcsfigurájának meggyilkolása

Felkerült a YouTube fájlmegosztó világhálóportálra egy biztonságikamera-felvétel, amely az amerikai egyházi pedofilbotrány kirobbanásában kulcsszerepet betöltő, kisfiúk molesztálásért elítélt pap megölésekor készült egy massachusettsi börtönben.

A Souza-Baranowski állami fegyintézet illetékesei jelenleg is vizsgálják, hogyan kerülhetett föl a John Geoghan bostoni pap cellája előtt történteket rögzítő 10 perces video az internetre. A 68 éves - kiskorúak molesztálásáért rá kimért kilencéves börtönbüntetést töltő - Geoghant egy másik elítélt fojtotta meg 2003 augusztusában egy pár zoknival a saját cellájában. A gyilkos a bíróság januári ítélete szerint a fegyház egy másik lakója, bizonyos Joseph Druce, aki egy másik bűntény miatt kiszabott életfogytig tartó büntetését töltötte.

A YouTube-ra tisztázatlan körülmények között felkerült felvételen annyi látható, hogy öt börtönőr rángatja egy cella ajtaját - amit a gyilkos belülről kitámasztott egy könyvvel -, miközben a kollégáik bevetésre készen mellettük állnak. A szalag közepe táján az őröknek sikerül felfeszíteniük az ajtót, s berohannak a cellába, hogy néhány másodperccel később kihúzzanak onnan valakit - valószínűleg Druce-t -, akit a földhöz szorítanak. Ezután mások - feltehetően az orvosi személyzet tagjai - sietnek be a cellába. A felvételen nem látszik sem a gyilkosság, sem Geoghan holtteste.

A börtönőrök szakszervezetének elnöke úgy vélte, Massachusetts államnak minden lehetséges jogi eszközt igénybe kell vennie a felvétel eltávolítása érdekében, mert biztonsági kockázatot jelent, hogy bárki megnézheti a világhálón. A felvétel elérhetőségére maga Druce hívta föl a Boston Herald című lap figyelmét egy rossz angolsággal megfogalmazott, kézzel írott üzenetben megadva a világhálóhely címét. Druce a Geoghan-gyilkosság tárgyalásán többek között olyan kijelentést tett, hogy őt Isten választotta ki arra, hogy pedofilokat öljön, védői mégis hiába hivatkoztak arra, hogy a vádlott beszámíthatatlan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #2
    Hát ezen nem csodálkozom, a pedók nem szívesen látott vendégek sehol sem.

    Amúgy meg a cím finoman fogalmazva k*rvára nem passzol a szöveghez:
    "A világhálón a pedofilbotrány kulcsfigurájának meggyilkolása"
    "[...] A felvételen nem látszik sem a gyilkosság, sem Geoghan holtteste."

    Bulváris megfogalmazás rulz, mi?
  • kow83 #1
    Nekem is van egy videóm arról, hogy éppen a Balatonöszödi beszédet veszem fel, de csak annyi látszik rajta, hogy a haverom éppen gesztikulál, hogy 'Ne T****, ne csináld!!!"...
    :D