MTI

Egyre több a vezetékes telefon Romániában

A magyarországi csökkenő tendenciával ellentétben több mint százezer felhasználóval bővült a román RCS&RDS vezetékes telefonhálózat előfizetőinek száma

Az immár 128 romániai városban jelen lévő RDS.tel - az RCS&RDS cég vezetékestelefon-szolgáltató divíziója - ezzel tovább erősítette második helyét a vezetékes telefonszolgáltatások piacán. Romániában már csak alig 3 millió előfizetővel rendelkező, a görög OTE telekommunikációs vállalathoz tartozó Romtelecom a piacvezető. Pozíciójukat annak ellenére sikerült megőrizniük, hogy a korábbi, állami tulajdonban lévő "vezetékes óriás" évek óta folyamatos piacvesztéssel küszködik.

2003 decemberében, a piacnyitás előtt, a Romtelecom még 4,3 millió kuncsafttal rendelkezett, ezek száma azonban 2006 végére 3,2 millióra csökkent. Az idén folytatódott a hanyatlás, december és március között további 400 ezer felhasználó pártolt el tőlük - írja az Új Magyar Szó.

A romániai vezetékes piac harmadik szereplőjévé az UPC lépett elő, amelynek előfizetői tábora eléri a százezret. Az alternatív szolgáltatók száma az elmúlt időszakban tovább bővült, mivel a Vodafone Románia is bejelentette, hogy a mobiltelefon-szolgáltatás mellett e piaci szegmensbe is belép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Acheron #3
    nem akkarok izé lenni,de az utolsó kijelentésed elég meggondolatlan,mivel lassan simán lehagynak minket,úgy,hogy
  • eto demerzel #2
    hat hogy xar az enyhe fogalmazas. :) az ugyfelszolgalat is pocsek, ha nm windows-t futtaol akkor maris "exotikus" vagy es leteszik a kagylot. ez romania.
  • IceMan24 #1
    Jah, csak azt elfelejtettek irni, hogy Az Rcs&Rds szolgaltatasa egy nagy sz*r.Van mikor nem mukodik a telefon, vagy az internet.Szal ahoz kepest, hogy a masodik helyen van eleg sz*r szolgaltatast ad.