SG.hu

Európai óriás-fotóalbum Sopronban

Sopronba látogat az európai óriás-fotóalbum, a Kulturális Fővárosok életképei a VOLT Fesztivál ideje alatt láthatók a Széchenyi téren.

Hétfőtől egy hétig Sopronban is látható a "A kultúra Európája, az urbanitás kultúrája" című, Európai Kulturális Fővárosokat bemutató országos szabadtéri fotókiállítás. A 40 kiállított óriásnyomatot mintegy 700 művészi fénykép közül, nemzetközi pályázaton választotta ki a zsűri. A hangulatos városi fotók Győr és Miskolc után érkeztek a "Kékfrankos Városba"; július 8. után egy-egy hétre Egerbe, Pulára, Budapestre, majd végül Pécsre is ellátogat az óriás-fotóalbum.

"A kultúra határtalan - csakúgy, mint a mai Európa és a benne lakó fotóművészek és egyszerű városlakók fantáziája. Ez az egyszerű üzenete az európai városokban készült képeknek - " - mondta Hidegkuti Gergely, a kiállítást szervező cég menedzsere a hétfői kiállítás-megnyitón Sopronban, mely egyben az országos "fotóalbum-turné" harmadik állomása. Az eseményen részt vett Abdai Géza, Sopron város alpolgármestere, Somogyi Zsófia, a kiállítás művészeti koordinátora, illetve számos fotóművész és kultúra iránt érdeklődő soproni. Mint Hidegkuti elmondta, bízik benne, hogy a népszerű soproni VOLT Fesztivál látogatói egy-egy koncert közötti lazításként ellátogatnak majd a kiállításra is.

Az országos turné keretében látható 40 kiállított fényképet közel 700 fotó közül választotta ki a nemzetközi zsűri. A pályázó fotósok között van több nemzetközileg elismert hazai és külföldi alkotó is. A művészi alkotásokon visszaköszönnek - többek között - Párizs, Lisszabon, Graz, Pécs vagy éppen az idei Kulturális Főváros, Nagyszeben épületei, terei és arcai.

A szabadtéri fotókiállítás országszerte látható lesz - Sopron mellett Győrött, Egerben, Pulán, Budapesten és végül Pécsen is megcsodálhatjuk a sokszínű európai városokról készült "óriásalbumot". A látogatók minden állomáson szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A kiállítás-sorozat végén a legtöbb szavazatot kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!