Napi Online

Holnap debütál az Apple iPhone

Holnap délután 6 órakor kezdik árusítani az Egyesült Államokban a média által csak "szupermobilként" bemutatott készüléket, az iPhone-t. Az érdeklődés óriási, a modelleket 499, illetve 599 dolláros áron lehet majd megvásárolni.

Az iPhone ára a memóriakapcitástól függ (az olcsóbb verzió ezer zeneszámot tud majd elraktározni, a drágább ennek dupláját), és nincs benne a kötelező két éves előfizetői díj sem (ez 60-220 dollár havonta).

Szakértők úgy vélik, hogy a belőtt árszint viszonylag magas, ami minden bizonnyal meglátszik majd az értékesítési adatokon is, a becslések szerint az idén 2-3 millió fogyhat a termékből. Az érdeklődés óriási, beszámolók szerint a kiskereskedelmi eladóhelyek előtt egyesek ugyanúgy tábort vertek a minél gyorsabb beszerzés érdekében, mint a Harry Potter-sorozat egy-egy darabjának megjelenésekor.

A Bloomberg beszámolója szerint az iPhone debütálását minden idők legsikeresebb bevezető kampánya előzte meg, a polcokon még meg sem jelent telefonról ugyanis már több szó esett a médiában, mint bármi más piaci start előtt álló termékről korábban. Az Apple mintegy 100 millió dollárt szánt a becslések szerint a bevezetésre.

A gyártón kívül kizárólag az AT&T által árusított iPhone ugyan számos olyan dolgot tud, amit fő riválisai nem, de így is elég kiélezett piaci versenyre lehet számítani. A Nokia, a Sony Ericsson és az LG Electronics is kínál már olyan mobilokat, amelyekkel lehet zenét letölteni az internetről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fourgee #4
    "Kell a nyavalyának egy divattelefon, ami alig tud valamit, csak innovatív a kezelőfelülete"

    Hát nem tudom, számomra 2 nagyon fontos dolog van egy telefonban: mindent tudjon amire nekem kell, és jó érzés legyen kezelni. Sajnos a jelenlegi iPhone az elsőben nem tud maximálisan "kielégíteni", viszont az utóbbibban... Már vagy kb. 10 évvel ezelőtt, az GA 628-as Ericsson használata közben valami ilyesmiről álmodoztam, most végre van egy cég, amelyik bevállalta és megcsinálta. De mivel pár dolog még hiányzik belőle, ezért egy HTC P3600 Trinity-be ruháztam be, abból már tényleg csak az FM rádió, meg a TV tuner hiányzik, minden egyéb benne van :) ÚGy tudom hogy iPhone-ból hiányzik a GPS, meg az UMTS hálózatok használata, de a következő verzióban már az is benne lesz. Addig meg "kihúzom" a Trinity-vel, bár már láttam hozzá iPhone-os kezelőfelületet is, de az ugye egyszerre csak egy ujjat érzékel a kijelzőn.

    Ezt ne vedd célzásnak, mert nem tudom hogy milyen telefonod van, de a kedvencem az, amikor valaki vesz egy "normál" (tehát nem Symbian-os vagy Windows Mobile-os) telefont 100 ezer forint környékén, aztán lefikázza az iPhone kezelőfelületét. Na azoktól megkérdezném, hogy mi a rákért képesek annyit kiadni egy telefonra, ha még a kezelőfelület sem lényeg nekik :)
  • OliApa #3
    Hát ja. Mondjuk van azért alternatíva: pl. itt!
  • norti #2
    Hát én már vagy 2 hónapja csak negatív kritikákat látok. És elég soknak van alapja... Kell a nyavalyának egy divattelefon, ami alig tud valamit, csak innovatív a kezelőfelülete (amit ugye minden gyártó meg tud valósítani, ha pakol a telefonba hardvert, elég memóriát és rak rá egy 700 megás oprendszert :D).

    Ipodot is azért hagytam ki, mert egy iaudio 3-4x kisebb méretben évekkel jobb minőséget produkál. Marketing, marketing, marketing. És mind beszopják akik megveszik.
  • OliApa #1
    Már megjelentek az első negatív vélemények is . . . . Pedig én is vágyom rá