Napi Online

Menesztették a Yahoo vezérigazgatóját

A Yahoo vezetőt váltott: e héttől kezdve Jerry Yang, a cég egyik alapítója a vezérigazgató, míg elődje, Terry Semel tiszteletbeli elnökként folytatja pályafutását a cégnél. A társaság elnöke a korábbi pénzügyi igazgató, Susan Decker lett, aki közvetlenül irányítja a vállalat hirdetési és média üzletágát.

A Yahoo múlt heti közgyűlésén kisebbfajta lázadás tört ki a cég vezetése ellen, mert a befektetők kifogásolták, hogy a szolgáltató az internetes keresők, illetve az azokhoz kapcsolódó reklámok megszerzésének versenyében nem tudja csökkenteni lemaradását a Google-lal szemben, sőt az utóbbi időben a MySpace és a Facebook közösségi portálok látogatottsága is vetekszik a Yahooéval. Emellett vezetési válság jelei mutatkoznak a társaságnál, hiszen amióta Semel decemberben átszervezte a céget, számos menedzser távozott, s ez csak részben van összhangban a tervekkel.

Egy kilépett felső vezető szerint komoly belső morális válságot él át a társaság, sokan csak a kedvező ajánlatra várnak, hogy továbbléphessenek. Végül három Wall Street-i tanácsadó cég is bírálta a volt vezérigazgató javadalmazását, ami az amerikai üzleti világban a legmagasabbak közé tartozott, miközben a vállalat gyengén teljesített.

A 38 éves Jerry Yang 1994-ben alapította a Yahoot Stanford egyetemi diáktársával, David Filóval. Céljuk egy, az internet információs dzsungelében eligazító navigációs site létrehozása volt. Az elmúlt több mint egy évtizedben Yang az üzletfejlesztési döntések megalapozásában játszott kulcsszerepet. Újbóli színre lépése kapcsán a CNBC televízió szerint szakmai-piaci körökben azt suttogják, hogy a Yahoo drasztikus lépésre készül: elképzelhető, hogy partneri szerződést köt vagy egyesül egyik riválisával, például a Microsofttal, a Time Warner-hez tartozó AOL-lal vagy a News Corp. MySpace portáljával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Kiváncsi vok mi lesz vele.. vhogy szimpatikusabb volt mindig is, mint a Google.