Gyurkity Péter

Online videószerkesztőt kínál a YouTube

A videómegosztó portál online szerkesztővel egészítette ki oldalát, amelyet az Adobe szállított le. Eközben már javában készülnek egy párizsi sajtótájékoztatóra, amelyen valószínűleg az európai aloldalak indulását jelentik majd be.

A YouTube Remixer gyakorlatilag egy egyszerű videószerkesztő alkalmazás, amelynek segítésével elvégezhetjük az alapvető feladatokat a különböző anyagokon. Segítségével megvághatjuk, kiegészíthetjük, vagy akár mixelhetjük az egyes felvételeket, legyen az videó, képsorozat, zene, vagy egyéb grafikai effekt. A portál ezzel a konkurencia példáját követi, hiszen a Photobucket és a Yahoo Video már korábban elérhetővé tette saját megoldását.

Egyelőre sem a YouTube, sem pedig az Adobe nem fűzött kommentárt az eszköz megjelenéséhez, igaz az alkalmazás használata nem igényel különösebb tudást. Az egyes felvételeket egyszerűen ráhúzhatjuk az időskálára, a hagyományos vezérlőgombokkal pedig megvághatjuk azokat. A végeredményt egyetlen gomb megnyomásával elérhetővé tehetjük a portálon, vagyis ezzel sem kell sokat vesződnünk. A szerkesztő használatához viszont előre be kell jelentkeznünk.


A YouTube - pontosabban a Google - vezetése eközben már javában készül a héten megtartandó párizsi sajtótájékoztatóra, amelynek fő témája a jól értesültek szerint az európai aloldalak közeljövőben történő elindítása lesz. A találgatásokat megerősíteni látszik a France 24 tévécsatorna által elkottyantott információ, miszerint már korábban tárgyaltak a keresőcéggel a helyi tartalmak megosztásáról, míg a Google franciaországi részlegének szóvivője nem kommentálta a hírt. A célok között minden bizonnyal a kezelőfelület, vagyis maga az oldal lokalizálása is szerepel, hogy az angolul nem, vagy alig tudó európai felhasználók is könnyedén eligazodjanak a szolgáltatásban.

A comScore adatai szerint az öreg kontinensen áprilisban a YouTube vezetett mintegy 60 millió látogatóval, messze lehagyva a DailyMotion-t, amely ugyan Franciaországban vezet, ám a kontinensen összesen mindössze 14,5 millió felhasználót vonzott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #10
    LOL
    A szerverpark nagysága és a használók arányától függ. Ha észrevehető lassulás van csúcsidőben, akkor növelni kéne a sávszélt.. ez alap lenne 1 normális világban.
    A nagyobb rendszer persze drágább, de jóval több pénzt is hoz.
  • stremix #9
    Én inkább attól tartanék h megosszak olyan videókat amiket nem kívánok megosztani másokkal, de szerkesztés közben letölti a gép ami a szerverükön van, és az nem jó.
  • halgatyó #8
    Nagyfokú óvatosságot javaslok az ilyen online görénységekkel szemben!

    Én csak olyan szoftvert vagyok hajlandó a gépemre felrakni, amelyik nem egy távoli valakitõl függõen indul el, minközben az adataimat ki tudja hova küldözgeti...
    Ezért elsõ dolgom a flashplayert is legyilkolni az összes gépemrõl, akkor is ha ehhez fájlokat kell egyenként törölgetni.
    Majd ha az a rohadék úgy is feltelepíthetõ lesz, hogy otthon, egy internetre NEM kötött gépre fel lehet rakni, majd akkor. Meg ha nem nyomatnak a pofámba weblaponként húsz mozgóképes reklámot a flash segítségével!

    Az összes ilyen online erõszakolást bojkottálni kellene. Mert valakik nagyon próbálják MEGKEDVELTETNI az amberekkel, hasonlóan a bankkártyahasználathoz.

    Ezek mind egy kaptafára mennek. Elõször jön a BEETETÉS, aztán a szüret. De annak senki se fog örülni.
    A bankok már lassan megkezdik a szüretet. Az online "megoldások" beetetõi még az elején vannak, de várjatok csak!
  • joebacsi #7
    Csak a youtube 20 százalékot tudhat magáénak a HTTP forgalomból
  • Morden23 #6
    Bohóckodásra egy moviemaker is elég.

    De van jónéhány ingyenes editor, pl. Virtual Edit. Ennek a JúTyúb mixernek csak annyi értelmét látom, hogy a bohóckodás közben többeknek, többször szottyan kedve videopostoláshoz/videokereséshez.

  • bertino #5
    másrészt, aki tényleg felvételt akar szerkeszteni, azt gépen csinálja
    ez ilyen óvodásoknak valo, alapszintű valami, amit elneveztek annak, ami...
  • bertino #4
    nyilván amit kevesebben használnak, gyorsabb
  • dotkom #3
    a youtube olyan lassu a legtobb esetben hogy el sem tudom kepzelni, mert o vezet... ellenben a daily motion nekem eddig mindig gyors volt.
  • Gerygrey #2
    Nem lenen rossz dolog, hogyha Premiere-szintű webalkalmazás lenne, és a brutális erőforrásokkal bíró szervert használná renderelésre, akkor még én is használnám. Azért így ránézésre egyszerű szerkesztésekhez, bohóckodni a házi videófelvételekkel (amire valószínűleg kitalálták) teljesen rendben van.
  • ssdb #1
    Hmm... vki biztos használja... nekem az online képszerkesztők sem jönnek be...