Berta Sándor

Microsoft segítség Afrikának

Használt számítógépeket adna Afrikának a redmondi konszern, hogy így enyhítse a PC-hiányt.

"2010-ig egymilliárd használt PC lesz világszerte, ezeknek a felét megkaphatná Afrika" - jelentette ki Cheick Modibo Diarra, a Microsoft Afrikáért felelős vezetője az elefántcsontparti Abidjanban. A programban a konszern mellett részt venne az ENSZ is. A számítógépek újrahasznosításával és a megfelelő szoftverekkel való ellátásával kis- és közepes vállalkozásokat bíznának meg, így új munkahelyeket is lehetne teremteni.

"A Microsoft kész az afrikai nyelveken elérhető szoftvereket biztosítani. Igaz ötből négy afrikai sem írni, sem olvasni nem tud és nem beszél angolul vagy franciául. Azonban ettől függetlenül joguk van az információs technológiák használatára" - tette hozzá Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atomkrumpli #7
    a cél a sivatag lehűtése fagyott ablakokkal
  • Beyond silence #6
    És mégis kifizetne érte Afrikában...?

    Egyébbként fontos hogy a vékony értelmiségi réteget minnél jobban helyzetbe hozzák, hogy azok aztán fejleszhessék társaikat.
  • Zro #5
    "A Gates alapítvány célja az életszínvonalbeli különbségek kiegyenlítése, ezért egészségügyi és oktatási programokat támogat. Az eddig elköltött hétmilliárd dollárnak több mint fele a legszegényebb országokba ment, a maradékból pedig az USA elesettjeit támogatták, például egymilliárdot fordítottak kisebbségiek iskoláztatására. Az Amerikán kívüli projektek közül a legtöbb gyermekek oltására, a TBC, a malária és az AIDS elleni küzdelemre jutott."
  • Polemius #4
    Lehet, hogy vaksi vagyok, de a fentiekben szerepel bárhol, hogy ingyen adna szoftvereket a Microsoft?
  • rigidus #3
    A penz ami BG szamlajan csucsul eleg lenne par millio emberi elet megmentesere. Ez ahhoz kepest csak az orrukig lato emberek etetese latvanyos potcselekvesekkel. Tisztan promocio, hogy amikor meghalljak a Microsoft nevet, akkor az afrikai ingyenpece, cunamisegely meg hasonlo hangzatos potcselekvesek jutnak az emberek eszebe es megnyitjak a penztarcajukat, ha a meregdraga, tomegtermelt, hianyosan ellenorzott szoftverekert fizetnek, mondvan: "Jo helyre megy".

    Evezredek ota bevalt modszer: "Nyomorgasd akiket lehet, ahogy lehet, majd dobjal vissza nekik latvanyos alamizsnat, hogy szeressenek is."
  • cateran #2
    "A Microsoft kész az afrikai nyelveken elérhető szoftvereket biztosítani. Igaz ötből négy afrikai sem írni, sem olvasni nem tud és nem beszél angolul vagy franciául. Azonban ettől függetlenül joguk van az információs technológiák használatára"
    Hát sok sikert nekik...föleg az írni-olvasni nem tudoknak...nekik valószinüleg baszott fontos az információs technológia, gondolom már lázadás gyanús helyzet állt elő ez miatt....
  • peterx #1
    Na most szidja valaki az MS-t! :P Ha ez se tetszik tisztelt flame-elő uraknak akkor semmi sem...