Napi Online

Megavállalattá nőhet a Flextronics

A Szingapúrban bejegyzett, Magyarországon is tevékeny Frextronics International Ltd., a kommunikációs elektronikai termékek világpiacának legnagyobb beszállítója megállapodott a hasonló profilú kaliforniai Solectron Corp. felvásárlásáról 3,6 milliárd dollárért.

Az utóbbi cég részvényesei választhatnak, hogy 0,345 Flextronics-részvényt vagy 3,89 dollárt kérnek-e minden egyes Solectron-papírjukért. A készpénzes vásárlás finanszírozásához 2,5 milliárd dollár értékben hétéves lejáratú hitelt vett fel a vevő a Citigrouptól. A Solectron erős a magasabb minőségi színvonalat képviselő számítástechnikai és távközlési berendezések megbízás alapján történő gyártásában, ezért profilja kiegészíti az olcsóbb berendezéseket gyártó Flextronicsét.

Az egyesített vállalkozás piacvezető lehet a legtöbb elektronikai termék beszállítói gyártásában. A Flextronics vezetésének ígérete szerint az évi 30 milliárd dollár árbevételt elérő, 200 ezer embert foglalkoztató új nagyvállalat 18-24 hónapon belül 200 millió dollár adózás utáni költségmegtakarítást érhet el elődeihez képest. Az ügylet 15 százalékkal dobhatja meg a Flextronics egy részvényre eső nyereségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • reaper4 #1
    remek