Napi Online

Leépít Magyarországon a Flextronics

Az elektronikai megrendelések szezonális hullámzásával indokolja a Flextronics, hogy Zalaegerszegen megválik a bérmunkaszerződéssel foglalkoztatott dolgozóinak egy részétől.
* A zalai megyeszékhelyen múlt hét óta mintegy ezer dolgozóval foglalkoztat kevesebbet az elektronikai cég, amely jelenleg a városban nagyjából kilencezer embernek ad munkát. A dolgozók létszáma a leépítések ellenére is jóval meghaladja az év eleji adatokat. Moórné Kercsmár Rita, a Flextronics Magyarország csr és vállalati branding igazgatója nem erősítette meg a létszámadatokra vonatkozó információt, de elmondta, hogy "a mostani lépés az idénymunkások egy részét érinti".
* A Flextronicsnál dolgozók nagyobb részének állandó munkavállalói szerződése van, míg egy részüket szezonálisan, bérmunkaszerződéssel foglalkoztatja a vállalat, s ez "széles körű lehetőségeket teremt számukra egyéni és rugalmas megoldásokkal". Az elektronikai gyártóipar "jellegének köszönhetően tudjuk ezt a modellt alkalmazni" - fejtette ki Moórné Kercsmár Rita. Hozzátette, hogy a társaság továbbra is Magyarország egyik legnagyobb és legstabilabb munkáltatója, amely öt kulcsfontosságú gyárteleppel rendelkezik - Budapesten, Sárváron, Pécsett, Tabon és Zalaegerszegen -, és "elkötelezett, hogy Magyarországon hosszú távon folytassa működését".
* A korábbi sajtóhírt, amely szerint az Elcoteq Pécsett elbocsátott mintegy 1500 dolgozója közül sokaknak Zalaegerszegen kínálna a Flextronics munkalehetőséget, az igazgató nem kívánta kommentálni. Csupán annyit közölt, hogy tárgyalások zajlanak, amelyek még nem zárultak le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • exxile #4
    Az egerszegi Flexben 9 évet, a tiszaúji Jabilban eddig másfelet nyomtam le. Az utóbbi talán egy árnyalattal korrektebb cég.
    Amúgy a flexben volt olyan időszak, amikor még aprót sem lehetett bevinni, hanem külön saját "flexes" kajajegyeket kellett külön megvenni, és azzal lehetett fizetni a büfében.
    Mondjuk més összehasonlítási alapom nincs, hogy milyen lehet más cégeknél dolgozni, mert csak ehhez a kettőhöz volt eddig szerencsém :D
  • teddybear #3
    Persze, ez igaz. De a Flextronics magyarországi vezetői ettől függetlenül az egyik legpatkányabbak, akiket ismerek. A másik a Jabil.
    Több barátom is megpróbálkozott náluk dolgozni, de akit nem rúgtak ki, az magától hagyta ott őket rövid időn belül.

    Fizetni minél kevesebbet, ha jobb vagy, mint a helyi kisfőnök, akkor repülsz. A munkaterületre nem vihetsz be semmit zsepin és aprópénzen kívül, még telefont sem. Motozás, ha a vasráccsal bekerített munkahelyedet elhagyod, enni, pisilni csak a kijelölt szünetben. Majd annyi a biztonsági őr, mint amennyi a melós, és a betanításkor, a köszönés helyett letolvajoztak mindenkit.

    Sajnálom azokat, akiket karácsonyi ajándékként kirúgnak, de ezektől semmi jóra nem lehet számítani.

    Még az egyik sofőr ismerősömet is kiakarták rúgatni, mert merészelt egy blacberry szállítmánnyal négyszer megállni a hamburgi fuvarban. Pedig egyrészt nem is náluk dolgozott, hanem egy szállítócégnél, másrészt Németországban nagyon szigorúan veszik a rendőrök a sofőrök pihenőidejének a betartását. Ha az előírt pihenőidőt nem tartja be a sofőr, eltilthatják a vezetéstől az egész EU területén, akár évekig is. Ez persze nem érdekelte a Flextronics speditőreit, és plusz sofőröket sem adtak.
  • Tetsuo #2
    Egy ceg donteseben NEM jatszik szerepet az erzelem, erkolcs es hasonlok.
    Nincs olyan (nagyobb) ceg, amely azt mondana, hogy bar kiszamoltuk es rafizetes, de majd karacsony utan rugjuk ki a dolgozokat... amelyik ezt teszi, az kiszamolta, hogy a "jocselekedet" marketingbol tobbet hoz, mint amennyi a kiadas.
    A kapitalizmusban CSAK es kizarolag a tobb profit remenye hajtja a cegeket, semmi mas.
    Naivitas azt honni, hogy vannak "jo" es rossz cegek. Egyformak, csak mas-mas strategiat kovethetnek, pl. egy bizottsag vagy egy eros szemelyiseg kezdemenyezesere, viszont ha a strategia nem valik be (nem hoz tobb profitot). akkor megvaltoztatjak, csakis a tobb profit remenyeben.
  • NEGATRON #1
    Karácsony előtt utcára tenni ennyi embert! Kevés ilyen patkány cég van az biztos...! Már a fél Dunántúlról megy hozzájuk az ember,NO komment :)