MTI

Itt az első magyar mobilvideo-megosztó portál

Elindult a vidUP, az első magyar videomegosztó portál, amelynek használatához nem kell számítógép, csak egy mobiltelefon.

A webkettes, azaz a felhasználók aktivitásán alapuló szolgáltatások kiemelkedően népszerű formája a videomegosztás. A portálok közössége többnyire internetes felületen éri el ezeket, a T-Mobile előfizetői viszont mostantól mobiltelefonon is nézegethetik a vidUP-ra feltöltött videókat.

A felhasználók válogathatnak kategóriák szerint (például vicces videók, sztárok, reklám, rajzfilm stb.), de kereshetnek kulcsszavakkal is, s a videók linkjeit bármikor elküldhetik ismerőseiknek. Azok, akik saját felvételeiket kizárólag barátaiknak szeretnék megmutatni, megadhatják, hogy ki férhet hozzá ezekhez. A szolgáltatás különlegessége a vidUP TV "mobiltelevízió", amelyen a legérdekesebb videókat éjjel-nappal lehet nézni. A www.vidUP.eu cím alatt működő portálon hamarosan csevegőszoba - chatroom - is nyílik, lehet majd blogolni - internetes/mobiltelefonos naplót vezetni - és üzeneteket küldeni más felhasználóknak.

A Magyar Telekom közleménye szerint a vidUP egyelőre a T-Mobile magyar hálózatán indul, de később szeretnék kiterjeszteni Európa más országaira is. A magyar fejlesztésű szolgáltatást június végéig minden új felhasználó egy hétig ingyen kipróbálhatja, de a regisztráció június után is díjmentes marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #4
    Baromság minden ilyen mobiltartalom-szolgáltatás, ki fog ez is halni mint a wap. Ki akar fizetősen videókat nézegetni ha egyszer majd végre mobilról is megy a Youtube?
  • BandiG #3
    Ilyesmit akkor se használnék ha ők fizetnének nekem, nemhogy fordítva...
  • Tetsuo #2
    ennek aztán sok értelme van..
  • drizzt1666 #1
    001 rem vidUP hype
    002 print "Itt az első magyar mobilvideo-megosztó portál"
    003 hype on
    004 goto 003
    005 end