Berta Sándor

Trendmutató szolgáltatást indított a Google

Ezentúl már azt is megtudhatja bárki, hogy az elmúlt órákban a népszerű oldalon melyek voltak a legkeresettebb kifejezések.

Az új szolgáltatás neve stílusosan Google Hot Trends lett. Rendszeresen frissítik, így mindig az éppen legkeresettebb száz kifejezést tartalmazza. A toplistánál mindig a frissítés előtti utolsó órában mért információkból merítenek. A mi Megasztárunkhoz hasonló "American Idol" dalára a műsor időtartama alatt sokan kerestek rá, azonban alig egy hét múlva már csupán néhányan. A szolgáltatás azonban így megőrzi az elmúlt néhány órában legnépszerűbb címszavakat, ezáltal mások is rájuk kereshetnek.


A Google Hot Trendsnél ezenkívül az adott kifejezésekhez kapcsolódó kiegészítő információkat is olvashatnak a felhasználók, vannak utalások a Google News híreire és blogbejegyzésekre is. A szolgáltatás segítségével 70 országra lebontva akár egyedi toplisták is lekérdezhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisb92 #5
    Valakinek biztos hasznos lesz, csak éppen nem nekem...
  • Hegyikecske #4
    csak így tovább kugli :)
  • raingun #3
    Nagyon okos tool, ügyes webfejlesztők segítségére lehet. (ügyes, és nem barom webfejlesztőké akik minden nem odaillő kulcsszavat is felraknak)
  • csorfab #2
    ja nem, mégsem, bocs :)
  • csorfab #1
    hát ez már működik kb. fél éve... jóreggelt