MTI

Mélyrepülésben a Sony

A Sony működési eredménye 68 százalékkal csökkent a márciusban zárult pénzügyi évben, 71,75 milliárd jenre csökkent az egy évvel korábbi 226,42 milliárd jenről (1 dollár=163,5 jen). Az eredményromlást a konszern játékgyártó részlegének - a Playstation 3 játékkonzolon - elszenvedett elszenvedett veszteség, illetve 9,6 millió számítógép akkumulátornak hibái és visszahívása miatti költségek idézték elő.

A vállalat ennek ellenére erőteljes, a szakértői várakozásokat felülmúló eredményjavulást prognosztizál az idei pénzügyi évre. A Sony, amely éles harcot vív a Microsoft-tal és a Nintendoval a 30 milliárd dollárosra becsült videojátékpiac meghódításában, az idei évben 440 milliárd jenes (3,7 milliárd dollár) működési eredményt jelez előre 2008 márciusáig. A szakértők 377,8 milliárd jenes működési eredményt prognosztizálnak. A vállalat 5,8 százalékos (8,78 milliárd jenre történő) forgalomnövekedést tervez.

E bejelentést megelőzően szerdán a Sony részvényei 1,3 százalékos növekedés után 6460 jenen zártak a tokiói tőzsdén. Az előző üzleti évben a Sony papírok 10 százalékkal erősödtek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #2
    Éppenséggel még az elemzők is kimondottan sikeresnek prognosztizálják az idei évet, lásd cikk 2. bekezdése.
  • ssdb #1
    ez wan, lesz ez még igy se...