Berta Sándor

Az európaiak fele e-mailezik rendszeresen

Az európai uniós országokban átlagosan a 16 és 74 év közötti lakosok 42 százaléka küld és fogad rendszeresen e-maileket. A legtöbben Hollandiában, Dániában és Svédországban e-maileznek rendszeresen.

Az európai uniós országokban átlagosan a 16 és 74 év közötti lakosok 42 százaléka küld és fogad rendszeresen e-maileket. A legtöbben Hollandiában (76 százalék), Dániában és Svédországban (egyaránt 74 százalék) e-maileznek rendszeresen. Ugyanez az arány Ausztriában csak 53, Görögországban 17, Romániában pedig mindössze 16 százalék.

Az elektronikus levelezés jelentősége folyamatosan nő. Németországban a 16 és 74 év közötti lakosok 60 százaléka küld és fogad rendszeresen e-maileket. 2002-ben ez az érték még csak 38 százalék volt, ami azt jelenti, hogy 24 millióan használtak elektronikus leveleket, 2004-ben ez a szám már 51 százalékra nőtt, ami 32 millió aktív e-mailezőt jelentett. Tavaly viszont minden eddiginél többen, összesen 37 millióan, vagyis a lakosság 60 százaléka választotta az elektronikus levelezést.

"A növekedés elsősorban az internetezésre alkalmas mobiltelefon és hordozható miniatűr számítógépek (PDA-készülékek stb.) elterjedésével magyarázható, hiszen ezek az eszközök nagyon egyszerűvé teszik az e-mailek küldését és fogadását akár út közben is. Ráadásul az elektronikus postát bárhol és bármikor fogadhatjuk. Az e-mailezők száma idén tovább emelkedhet és elérheti a 39 milliót" - nyilatkozta Jörg Menno Harms, a BITKOM német szakmai szervezet alelnöke.

Az e-mailezés mindennapossá válása összefügg a szélessávú internethozzáférések számának folyamatos növekedésével. Az elektronikus levelezés ugyanakkor most még korántsem annyira elterjedt, hogy teljesen kiszorítsa a piacról a hagyományos postai levélküldeményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Divergencia #2
    Mostanában leszokóban vagyok. Más médiumok váltják le az emailt. msn és fórumok.
  • Axel007 #1
    Ez baj! Több embernek kéne! Több embernek kéne rájönnie arra hogy az internet és a levelezés is külön tudomány és mint minden mást ezt is művelni kell!