Berta Sándor

Életbiztosítás SMS-ben

A dél-afrikai mobiltelefon-tulajdonosok immár akár SMS-ben is köthetnek életbiztosítást, amelynek összege csupán egyetlen euró. A sok halálos baleset miatt az ajánlat nagy érdeklődésre tarthat számot.

Dél-Afrikában a húsvéti ünnepek idején jelentősen megnő a halálos balesetek kockázata. Csak idén 267-en vesztették az életüket a balesetekben. A leggyakoribb ok az utazásokhoz használt mikrobuszok és taxik műszaki állapota, ami bőven hagy kívánnivalót maga után. A Metropolitan Life biztosítási konszern ezért új ajánlattal állt elő, elsősorban a mikrobuszokkal utazók és a szegények számára, akik nem képesek a hagyományos biztosításokat rendszeresen fizetni.

A cég által kínált megoldás, a Cover2go nevű szolgáltatás, ami kereken egy euróba kerül és egy hétig érvényes. Mivel az utazások a mikrobuszokban napokig eltartanak és a járművek rendszeresen túlzsúfoltak, ezért ez a lehetőség minden szegény lakos számára óriási változást jelent. Az embereknek csupán annyi a dolguk, hogy elküldjék a nevüket és a személyi igazolványuk számát a biztosítócégnek, amely egy válaszüzenetet küld, ami egyben maga a biztosítási szerződés is. Az egy eurót azonnal levonják az ügyfél telefonszámlájáról és amennyiben mégis bekövetkezne a halálos baleset, akkor a hozzátartozói 6400 eurót kapnak.

Érdekesség, hogy Afrikában már a legtöbb embernek van mobiltelefonja és ugyan nem rendelkeznek bankfolyószámlával, azonban a mobil banki szolgáltatások éppen emiatt rendkívül elterjedtek. "Ez forradalmi megoldás a biztosítási szakmában" - nyilatkozta Derek Pead, a Metropolitan Life Cover2go testvércégének vezetője. Amennyiben a szolgáltatás elterjed, úgy a biztosítók egyrészt óriási ügyféltömegre tehetnek szert, másrészt a szegények is rendelkezhetnek majd életbiztosítással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandypappa #7
    Hát nem gyönnek ide kommentek. Hun van az afrikai keménymag?
  • I.C.ram #6
    Amíg lesznek szegények, addig lesznek mocskosul gazdagok is :D
  • NeoMaN #5
    Mocskos tetvek ja. Mindet kinyírni....
  • ssdb #4
    nem hülyeség... báár a biztosítónak tökre megér7i.
  • gforce9 #3
    "Amennyiben a szolgáltatás elterjed, úgy a biztosítók egyrészt óriási ügyféltömegre tehetnek szert, másrészt a szegények is rendelkezhetnek majd életbiztosítással."
    Grat hozzá... húzzátok le pár euróval még a hajléktalanokat is. Van pofájuk úgy beállítani a dolgot, hogy ez milyen jó dolog.
  • dondore #2
    ilferro;)
  • Akuma #1
    Az öngyilkos merénylőknek új korszaka indul meg ezzel :D

    Nameg ha elrabolnak egy embert a telefonjával együtt, akkor ezzel az sms-el, nameg valami színlelt autóbalesettel máris hozzájuthatnak a 6400euróhoz a család nevében, vagypedig még a családot is lapátra teszik és úgy jutnak hozzá a 6400 euróhoz

    Ha ezt nálunk is bevezetnék, azthiszem gyorsan kipusztulna a lakosság