MTI

Európa - egyre többen mondanak le a vezetékes telefonról

Európában egyre többen mondanak le az otthoni vezetékes telefonról és térnek át a mobiltelefon használatára. 2006 végén a háztartások 22 százalékában használtak kizárólag mobiltelefont - közölte az EU médiaügyi biztosa, Viviane Reding. Az arány négy százalékponttal haladja meg az előző évit.

Az Eurobarométer tanulmánya szerint viszont a vezetékes telefon kapcsolattal rendelkező háztartások aránya az összes háztartáson belül 5 százalékponttal 72 százalékra csökkent. A megkérdezettek között minden ötből négy rendelkezett mobiltelefonnal. A telefonnal egyáltalán nem rendelkezők aránya hat százalék.

Az internetes telefonálás terén az új uniós tagországok vezetnek: miközben uniós átlagban az internet csatlakozással rendelkező háztartások 17 százaléka él ezzel a lehetőséggel, az új kelet- és közép-európai, valamint földközi tengeri tagoknál az arány ennek mintegy duplája. Abszolút szám az új tagországokból nem áll rendelkezésre.

A szélessávú internet csatlakozások aránya 28 százalék, hat százalékponttal magasabb az előző évinél. A szélessávú internet csatlakozások közül minden harmadik vezeték nélküli. A felmérés 2006 novemberében és decemberében 27 ezer háztartás megkérdezésével készült Európa szerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!