Gyurkity Péter

Ötezer telefonhívás egy YouTube videó miatt

Egy munkanélküli amerikai férfi rövid idő alatt ötezer hívást kapott, miután közzétette felvételét a portálon, amelyben erre bíztatta honfitársait. A YouTube eközben ismét elérhetővé tette az Irán bombázásával viccelődő amerikai szenátorról készült videót.

Ryan Fitzgerald saját elmondása szerint a Juan Mann által készített és rendkívül népszerű "Free Hugs", vagyis Ingyen Ölelések elnevezésű videók alapján bátorodott fel és szólította fel ismeretlen honfitársait hogy bátran hívják telefonján, ha pusztán beszélgetni szeretnének valakivel. Célja pusztán az volt, hogy társaságot nyújtson azoknak, akik magányosnak érzik magukat, és ha lehet, pusztán egy rövid telefonos beszélgetéssel járuljon hozzá a hangulatjavításhoz.


Felhívása meglehetősen sikeres volt, hiszen a videó megjelenését követő rövid idő alatt több mint ötezer hívást kapott. A Boston Globe-nak nyilatkozó munkanélküli férfi elmondta, hogy beszélgetőpartnereinek nagy része pozitívan állt hozzá a kezdeményezéshez, a célt pedig - amely ugyanaz, mint a Free Hugs esetében, vagyis a jókedv, a hangulat emelése teljesen ismeretlen emberekkel történő érintkezés révén - sikeresen elérte. Az egyetlen problémát szolgáltatója jelenti, amely jelezte, hogy hétfőtől megvonják tőle az ingyen perceket, vagyis valamiképpen elő kell teremtenie a mobil használatához szükséges pénzt.

A YouTube eközben jelezte, hogy tévesen távolították el John McCain arizonai szenátor rövidke alakítását, amelyben a Beach Boys nagy slágerét utánozva Irán bombázásáról viccelődött. A felvétel azóta ismét elérhető, a portál hivatalos álláspontja szerint a felhasználók jelzéseit követve távolították el azt, majd állították vissza, amint észrevették a tévedést. Többen kritizálták a döntést, mert ugyan az alakítás szerzői jogokat nem sért, ám a közelmúlt eseményeinek fényében igen sok indulatot válthat ki mindkét oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stremix #8
    Egyébként meg minden videomegosztón 5-10-szer töltik fel ugyanazt tök fölöslegesen, sztem alkalmazniuk kéne vkit h törölje azt amiből több van.
  • Vorpal #7
    elfelejtetted leirni a számod
  • sathinel #6
    lol bombázáson viccelődni? agyatlan. De szólásszabadság hátránya, hogy a hülyéket is hallhatod:D És te is elmondhatod a véleményed.
  • craesh #5
    én meg majd csinálok egy olyan videot hogy "ha jó nö vagy, és unatkozol, és szeretnél egy jót d*gni, akkor hivj fel bátran és találkozzunk..."
  • lammaer #4
    Munkanélküli volt, ráért, segitett embereknek... manapság Magyarországon is vannak sokan, akik igénylik a másik emberrel való beszélgetést, és sajnos valamilyen oknál fogva ez nem adatik meg nekik. Ebben szvsz az US nem szarabb mint Mo.
  • Tetsuo #3
    usa shit
  • Wittgen #2
    a youtube-os commentekben eléggé feszülnek az indulatok...
  • bandypappa #1
    nah ennyit az amerikanizmusról, vesszen a nyugat!