Napi Online

Online játékokkal újít a Szerencsejáték Zrt.

Bővíteni kívánja online (internetes) szerencsejáték-kínálatát a Szerencsejáték Zrt., ezért pályázatot hirdetett egy erre alkalmas informatikai rendszer fejlesztésére és szállítására.

A pályázatokat május 24-éig kell beadni, az eredményhirdetésre csaknem egy hónappal később kerülhet sor; ha lesz nyertes, akkor egy-másfél éven belül megindulhat a termékek bevezetése - összegezte Székely Gábor, a társaság vezérigazgatója egy háttérbeszélgetésen. Mint mondta, a hosszú távon is biztonságos és az itthoni adójogszabályoknak is megfelelő működtetéshez szükséges a próbaüzem. Bár a pályázaton magyar cégek is indulhatnak, Székely vélekedése szerint meglehetősen nagy befektetést igényel egy ilyen rendszer itthoni viszonyokra történő fejlesztése és működtetése, illetve a kockázatok viselése.

A tervek szerint a Szerencsejáték Zrt. több új számfogadásos játékkal bővítené kínálatát - mondta Székely, aki a későbbi bevezetés miatt nem kívánta megbecsülni, hogy az internetes játékok összesen mekkora bevételt hozhatnak a társaságnak. Leszögezte, nem arról van tehát szó, hogy mostantól kezdenének hozzá az online szerencsejátékok itthoni bevezetéséhez, hiszen a csaknem tucatnyi terméket felölelő kínálatuk háromnegyede játszható a világhálón is, ám csak az itthon érvényes, szigorú jogszabályok szerint. Ebbe például az is beletartozik, hogy - más európai uniós országok szerencsejáték-monopóliumát is tiszteletben tartva - külföldön élők lényegében nem játszhatnak ezekkel a játékokkal, mivel nem felelnek meg a honi előírásoknak. Például nincs Magyarországon vezetett bankszámlájuk és nincs itteni lakcímük.

Az adatok szerint itthon éves szinten mintegy 15 milliárd forintnyi forgalmat szippantanak el a Magyarországon illegálisnak minősített portálok, s ha az itthoni szabályok szerint fizetnének adót, akkor csak a kapcsolódó szja-kötelezettségből 2,4 milliárd folyna be az államkasszába, amit még a játékadóból származó bevétel is növelne. A beszélgetésen az is elhangzott, hogy az Európai Parlament tavaly december közepén hozott állásfoglalása értelmében a belső piaci, a szolgáltatások szabad áramlását biztosító korlátozásokat általában meg kell szüntetniük a tagállamoknak, az egészségügy és a szerencsejáték azonban kivétel ez alól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!