MTI

Egyre több a pedofil kép az interneten

Egyre több felvétel található az interneten gyerekek elleni szexuális bűncselekményekről és ezek egyre szemléletesebben, egyre súlyosabb bűncselekményeket ábrázolnak - mutatja egy londoni székhelyű internetes tartalomfigyelő szerv hétfőn közzétett éves jelentése.

Az Internetet Megfigyelő Alapítvány (Internet Watch Foundation - IWF) az internetes szakemberek és a felhasználók gyanús internetes tartalomról szóló bejelentéseit fogadó brit hivatalos szervezet. A rendelkezésükre álló adatok szerint négyszeresére nőtt az elmúlt évben a gyerekek megrontását ábrázoló, az interneten közzétett illetve árusított felvételek száma. A megrontást elszenvedő gyerekek 80 százaléka kislány, 91 százaléka vélhetően 12 év alatti. A felvételeket haszonszerzés céljával terjesztő holnapok 60 százaléka tartalmazott gyerekeken elkövetett nemi erőszakot ábrázoló felvételeket - részletezte a megállapításokat az IWF vezérigazgatója, Peter Robbins.

Az IWF 3077 olyan honlapot tart nyilván, amelynek vélhetően törvénysértő a tartalma. Tájékoztatásuk szerint ezek több mint 80 százaléka két országhoz: az Egyesült Államokhoz és Oroszországhoz köthető, s a honlapokat sok esetben bűnszervezetek működtetik. A szervezet számára a kereskedelmi célú webhelyek "levadászása" jelenti a legnagyobb kihívást, mert gyakran hiába jelentik fel ezeket az érintett ország hatóságainál, más szerveren, más országban újraindítják őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba42 #9
    Aljas pedofil bűnöző!!!

    Amúgy az is lehet, hogy maga a feltöltő nem tárja fel a valóságot, azaz a feltöltött anyag leírásában sem nem szerepel a lány kora, sem nincs mellékelve hozzá kép. Na, ekkor is büntethető a letöltő? Amúgy szerencséd volt, hogy nem kobozták el azonnal a géped úgy, hogy ne lett volna időd törölni a fájlt. De amúgy is mindig könnyebb volt a bűnbakot megbüntetni, mint a valódi elkövetőt.
  • Csaba42 #8
    Hát ez a sok pedofilbotrány, és az, hogy egyszerűen mindig csak a kishalakat fogják el, lázító és felháborítóan gusztustalan, mint a hazai ellenzék beszédje!
  • jp10000 #7
    Most elmondok egy rövid történést.
    Letartóztattak pedofil video letöltéséért. A német rendőrség bemérte, hogy az IP címemen történt a letöltés. Kelly nevezetű 10-12 köröli lányka volt a felvételen. Egy éve történt az eset. Nem is tagadtam sőt elmondtam, hogy több hasonló felvételt is megnéztem ikiváncsiságból. Mivel ez btk-ba ütközik 0-3 évig mehetek a börtönbe, ha igazolódik
    a gyanú. A felvételeket letöröltem soha eszembe nem jutott volna bárkinek terjeszteni még ingyen sem. Átadtam minden adathordozó eszközt nincs nekem semmi titkolni valóm. Irformatikában jártas lévén mindenféle titkosításokkal láthattam volna el az eszközöket, de még egy titkosított fájl rendszerre sem vettem a fáradtságot, ugygondoltam minek. Ha valamilyen maradványát megtalálják ezeknek az anyagoknak akkor végem van mint a botnak.
    Egész életenben távol állt tőlem minden kiskorú ellen elkövetett bűncselekmény. Kiskorú gyermekeim vannak, eszemben nem jutott volna soha sexuális gondolat velük, vagy hasonló társaik ellen. Felvételeket sohasem gyűjtöttem megnéztem őket és letöröltem.
    Most itt állok a kiváncsiságom miatt, mint egy pedofil bűnöző.
  • AranyKéz #6
    Ugyanaz mint a happy slappingnél: Ne azt csukják le akinél megtalálják. Kutassák fel azt aki csinálta és heréljék ki.
  • 1488 #5
    undorító.
  • ssdb #4
    Világméretű összesküvés vagy csak bűncselekmény? ki tudja... mindenesetre soXor idegesítő
  • avman #3
    masszív ostobaságokat firkáltok...
  • Gerygrey #2
    Kedvencem: egy hazai politikus gépén egyszer (tavaly-tavalyelőtt valamikor) pedofil képeket találtak. A kifogás: "véletlenül töltötte le őket egy fájlcserélőről, aki használ fájlcserélőt az tudja hogy ilyen előfordul" - ahha, biztos sokaknak jött már le pedó fotó a legújabb Disney-rajzfilm mellé csomagolva torrentről (azt már meg sem kérdezem hogy politikus vajon miért használ fájlcserélőt)
  • fourgee #1
    Majd ha a képek készítőit is úgy szétverik, mint az októberben ártatlanul bámészkodó külföldi turistát a pesti utcákon, akkor talán kevesebb ilyen oldal is lesz. Nekem az a gyanús, hogy azért nem szűnnek meg az ilyen oldalak, mert sok esetben valamelyik politikus neve is felmerül...