Berta Sándor

Jubii: minden online kommunikáció egy helyen

A Lycos Europe egy új platformmal szeretné lehetővé tenni az internetezőknek, hogy egyetlen helyen használhassanak számos online kommunikációs lehetőséget.

A Jubii rendszer jelenleg még csak bétaállapotú, azonban már így is figyelemre méltó. A honlapon ugyanis egyszerre elérhetők az e-mail, az azonnali üzenetküldő és az internetes telefon-szolgáltatások, valamint lehetőség van a fotók, videók és más fájlok csereberéjére is. Vagyis a barátokkal, ismerősökkel való kommunikációhoz elegendő csupán egyetlen helyen regisztrálni. "Az új online platform Németországban csak a mai nap óta látogatható, azonban a németen kívül más nyelveken is elérhető lesz" - jelentette ki Jan Wergin, a Jubii vezetője.


A Jubii az Egyesült Államokban már hat hete működik és több ezer regisztrált felhasználója van, Németországban eddig 1400-an regisztrálták magukat. "Azért hoztuk létre ezt a szolgáltatást, hogy piacvezetők legyünk ezen a területen. A mi rendszerünk igyekszik minden lehetséges online kommunikációs formát összefogni. Reméljük, hogy a kereken hatmillió Lycos-Mail felhasználó rendszeres látogatója lesz az új honlapnak" - tette hozzá Jan Wergin.

A Jubiit, mint vezető online oldalt Dániában már 2000-ban megvásárolta a Lycos Europe, amely egyébként Európa negyedik legnagyobb internetes portáljának számít. A Lycos ráadásul további akcióval próbál kedveskedni a felhasználóknak. A Jubii honlapján található információ szerint aki most regisztrál, az ingyen 10 GB tárhelyet kaphat.

Mindenesetre kérdéses, hogy az oldalnak milyen lesz a fogadtatása és a felhasználók hogyan fogadják majd az online kommunikációs lehetőségek egy helyen való összegyűjtését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BandiG #4
    A skype-nál sokkal olcsóbb alternatívák is vannak telefonhívásra, pl a voipbuster. És ilyen multi-protokollos web-es chatprogik is vannak kilóra, pl meebo.
    Szal ha ezek nyernek valamit, az max nagy népszerűsítés árán lehet.
  • sathinel #3
    vagy kopette, ami skype-vel is chat-el meg másik 10-kliensel. Meg van még pár. Nehéz lessz ezekkel versenyezni, ha nincs valami tényleg eredeti ötlet. Skype-t nagyon favorizálom, mivel a telefonhívás is nagyon durván olcsó. De még a skype is sok embernek extra.... MSN mert az van telepítve alapból, és utánna nem lát semmi mást...
  • Cat #2
    fenét. Ott van trillian, ami irc kliens, msn, icq egyben, mégis marginális szerepe van csak.
  • Tetsuo #1
    Egy jól átgondolt (for dummys) web2essel, ami szélesebb mint a MySpace meg ilyenek.. simán nyerhetnek.