MTI

E-város lesz a horvát üdülőhely, Abbázia

Abbázia (Opatija), a híres Kvarner-öböl menti üdülőhely vezetése a legnagyobb horvát internetes szolgáltatóval összefogva azt tervezi, hogy a számítógépes kultúrát a mindennapi élet részévé teszi - adta hírül a Jutarnji List című horvát napilap.

Amir Muzur polgármester elmondta, hogy Abbázi turisztikai múzeumváros lehet a XIX.-XX. század fordulóján készült szecessziós épületekkel, különféle tárgyi emlékekkel és a gyönyörű parkokkal - az utóbbiak közül a Városi Parkba a világ szinte minden részéről telepítettek fákat, cserjéket és virágokat. A régi értékek mellé kívánják bevinni a legmodernebb technológiát, az internetet. Valamennyi abbáziai hotelben, valamint a parkokban kiépített pontokon - ahol laptop csatlakozók lesznek - azonnal el lehet érni az irányító szervert és használható lesz a világháló.

A strandokra telepített e-pontokon olvashatja az érdeklődő például a legfrissebb tőzsdehíreket, a gyerekek pedig használhatják a legújabb videojátékokat. Abbázia polgármestere azonban a legfontosabbnak azt tartja, hogy a város valamennyi általános iskolájában ott legyen a számítógép. A település finanszírozza a szükséges hardvert, míg az informatikai cég adja a legmodernebb szoftvereket - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kisb92 #2
    Ja én is voltam a környéken bicajjal, életem talán legnagyobb élménye volt.
  • HöfEE #1
    Na az jó mert oda járok általában nyaralni :D