Kruza Richárd

Gyorsabb és halkabb Samsung merevlemezek

A Samsung új merevlemezei az új technológiáinak köszönhetően halkabbak és gyorsabbak lettek, tehát alkalmazkodnak a multimédiás felhasználások támasztotta igényekhez.

A Samsung tegnap jelentette be a legújabb, SpinPoint sorozatú merevlemezeit. Az új megoldásoknak köszönhetően az új merevlemezek az ígéretek szerint gyorsabbak, és különösen csendesek lesznek.

Nem mondhatni, hogy a mostani merevelemzektől éppen halláskárosulást lehetett volna kapni, a vállalat ennek ellenére úgy érezte érdemes a technológiát ebbe az irányba fejleszteni. A SilentSeek és NoiseGuard fantázianevű technológiáknak köszönhetően az új Samsung merevlemezek a cég szerint 7200-as fordulatszám mellett 15%-al csendesebbek korábbi társaiknál. Az új meghajtók 80 és 160 GB kapacitású verziókban kaphatóak, miközben 24dB és 27.5dB-es zajt csapnak - a Samsung szerint ezzel szemben az ugyanilyen kapacitású konkurens meghajtók zajkibocsátása 28 és 32dB.

Az új meghajtók nemcsak halkabbak lesznek, hanem a sebesség és megbízhatóság növelése érdekében is több újítást magukba foglalnak majd. Ezek között szerepel például az új meghajtószerkezet és a továbbfejlesztett vezérlőegység - utóbbi csökkenti a hőkibocsátást és javítja az átviteli sebesség és energiafogyasztás adatait. Minden új merevlemezben 8 MB cache memória lesz NCQ támogatásos 3.0 Gb/sec kapacitású SATA csatolófelülettel, valamint PATA-s verzióban is kaphatóak lesznek.

A Samsung az előnyös tulajdonságok miatt okkal számít számít arra, hogy az új merevlemezek népszerűek lesznek a házimozira használt PC-k, DVD-k és hasonló berendezések körében. "A Samsung folyamatosan abba az irányba tereli a fejlesztést, mely a mai új és innovatív termékek elvárásainak megfelel, azaz a mostani számítógépes alkalmazásokkal és felhasználással szemben támasztott igényeket a leginkább kiszolgálják. Ilyen például az új SpinPoint S166 technológia, mely az eddigi nagyon sikeres és díjnyertes merevlemezeinket szélesebb körben is népszerűsíteni fogja azáltal, hogy a meghajtók halkabbak és gyorsabbak lesznek." - mondta TJ Lee, a Samsung marketing részlegének alelnöke.

Az új meghajtók még ebben a hónapban meg fognak jelenni, kiskereskedelmi áruk egyenlőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vang So #13
    Nem ilyen egyszerű csupán egy gyártóhoz kötni valamit. Technológia, széria, piaci viszonyok, beszállítók, összeszerelési hely stb. sok dolog együtthatójából áll össze, hogy mekkora egy adott modell hibazsázaléka. Az IBM üvegtányérosait pl. egy időben nagyon vették, mert gyrosak voltak, éppen csak volt egy elektronikai alkatrész, ami állandóan elfüstölt, egyes gyértók garira visszaküldött cserélt vincsiket is újrafelhasználtak, az új technológiák amíg kiforrnak és kiderül mennyire megbízhtóak szintén idő (a fejlesztési versenykényxszer miatt pedig állandóan változtatnak). A Samsungra ugyanezen változók igazak, ahogy a többire is, az állandó flúgos futamban mindenhol vannak "szerencsésebb" és "pechesebb" időszakok, és vannak prémium szériák, ahol elsődleges szempontként kezelik amegbízhatóságot (a WD-nek is van ilyen), aki nem árérzékeny és nem akar kockáztatni az inkább iylet vesz, a tömegmarketen meg az van, ami van.
  • Csóka #12
    Amíg nem olvastam el a fórumvéleményeket, azt mondtam magamban, hogy ilyen vinyóm lesz! Most már kezdek kételkedni...
    Talán egy olyan dolog ez, mint az LG vagy az ASUS pl az optikai meghajtók területén: nagyot szívtak, pedig elismert márkák.
  • raingun #11
    Mekkorák? Sata vagy Pata, mikor vetted őket?
  • toyotakacsa01 #10
    Olvasgatom a fórumokat, nekem is samsung van (250Gb)
    Hát, többen szídják mint dícsérik, rengeteg tömkremegy álítólag.

    Hátha ezek jobban sikerülnek majd.
  • Pharaoh #9
    Nekem a két gépben 6db samsung winyó van összesen és eddig eggyel sem volt probléma
  • raingun #8
    Így van, a Sata-s verziókkal nem hallottam hogy gond lenne, illetve 160 GB-os Sata-s Samsung HDD-im is vannak és azok 3 éve kitünően mennek.
    Engem inkább az háborított fel hogy a Samsung le sem sz*rta hogy gagyi az a széria...
    Én ezt nem pechnek nevezném hanem a vásárlók átverésének.
    Ráadásul gariztatni is nagyon nehéz őket.
  • nbarnabas #7
    na igen hűteni tényleg kell nekem egy 3 éves 160asom van és nyáron néztem hogy 35 fokos szobában 19fokrol indult tehát tényleg nagyon jo hőmérőt tettek bele XD ja és WD mutatott 32-t és üzemi hőmérsékelten WD csak két fokkal volt melegebb amit ki írt de ha aztnézzük hogy sami mennyit csal akkor nagyon melegszik mert kezemnek nem hiszek annyira ha megfogom infrás hőmérőm meg nincs
  • JZO #6
    Pekhed van, nem csak a Samsungnál fordult már ez elő, hanem nyugodtan elmodhatjuk, hogy az összes gyártónak voltak már szutyok szériái.
    Általános gyakorlat, hogy 1 évig nyomják a minőséget és amikor mindenki rácuppant, hogy de faca, akkor rontanak a minőségen, így pénzt spórolnak meg. Alaposan ki van számolva, hogy egy alkatrésznek mekkora a meghibásodási esélye és élettartama.

    Amúgy pl nekem is vannak Samsung vinyóim 250 GB-sek, 2 éve vettem őket, bár nekem SATA csatolósak. Lekopogom, nincs bajuk. Én így jártam, Te meg úgy.

    Amúgy manapság szerintem a Western Digital vinyók a legkiválóbbak minőség szempontjából. De azt nem tudom megmondani, hogy vajon mindegyik típusra igaz e és azt meg pláne nem, hogy meddig lesz még ez a gyártósoruk.
  • raingun #5
    Tudtam hogy ennek ellenére megjelennek az okosok...
    peterx: Feltünt az hogy én 1 éve vettem őket nem 3 és nem 200 GB-os hanem 250, 300-as? Esetleg ha neked valami működik akkor másnál még tönkremehet?
    Elgondolkodtál már azon hogy lehet hogy vannak nálad értelmesebb emberek is?

    Hütés: 2 venti fújta, havi 6-8 órát mentek csak mivel backup-ra használtam.
    Illetve van még Segate-m és WD-m is, és érdekes módon nem ment tönkre. Továbbá 3 gépben ment tönkre tehát a pc is kizárható mint ok. És nem mágneses részecskegyorsító mellett lakom, stb

    Ezeket csak azért írtam hogy más ne sz*pja be.
  • GVG #4
    vagy a szériában xD

    te 3 éve vetted, ő meg nem biztos hogy 3 éve