Kruza Richárd

Jön az Intel Centrino Pro

Nemsokára bizonyos notebookokon megjelennek majd a "Centrino Pro" matricák, melyek az Intel professzionális szintű notebook platformjaira tesznek utalást.

Megjelentek az Intel "Centrino Pro" platformjai, melyeknek logoit nemsokára bizonyos notebookokon fel fogjuk majd ismerni. A Centrino Pro valójában az eddigi, asztali gépeken lévő vPro jelzés újabb, notebookos verziója, mely a professzionális elvárásoknak szánt notebookokhoz gyártott Santa Rosa platformokra utalnak majd.

A vPro jelzés a tavalyi év harmadik negyedéve óta van forgalomban, és az Intel vállalatoknak szánt minőségi platformjaira utal, melyek jelenleg a 965-ös chipseteket és a Core 2 Duo processzorokat foglalják magukban. Ezeknek a rendszereknek köszönhetően a felhasználó igénybeveheti az Intel virtualizációs és aktív menedzsment funkcióit.

Az előjelzések szerint a rendszer notebookos verziója, tehát az új Santa Rosa platform májusban fog megjelenni. A rendszer alapfelépítésében megtalálható lesz a második generációs FSB800 Core 2 Duo T7000-sorozatú processzor, a mobil GM965 vagy PM965 chipset (korábbi nevén Crestline), egy 82566M Gigabit Ethernet adapter, az Intel Wi-Fi pre-N interfésze, valamit az AMT 2.5 firmware és a VT/AMT támogatású BIOS.


Intel Turbo Memory - volt nevén Robson

Az Intel közleményei szerint az új Centrino Pro cimke a jövőbeli csúcsminőségű, professzionális felhasználásra kifejlesztett notebookokon fog megjelenni. A rendszergazdák az új rendszer segítségével a WiFi alkalmazása mellett is biztonságosan tudnak majd dolgozni. Az alap Centrino Pro egyébként többféle verzióban is kapható lesz majd: lesz például Robson jelzésű flash-cache technológiával szerelt Turbo Memory elnevezésű, illetve 1965HSD-ös WWAN-nal szerelt változat is.

Források szerint az Intel a közeljövőben az asztali vPro rendszereket is frissíteni fogja, mégpedig az új Bearlake chipsetekkel. Az Intel bemutatja majd a TPM-alapú, LaGrande jelű biztonsági technológiáját is, melynek a TXT (Trusted Execution Technology) elnevezést adták. A TXT az ígéretek szerint sokkal nagyobb védelmet biztosít a szoftveres támadásokkal szemben, és a különféle tranzakciók és kommunikácó során jobban védi adatainkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #2
    Hát nem éppen, pl. az ATI kártyáknál jópár éve az adott kategórián belül a középső volt ezzel jelölve. (Felette volt/van az XT, újabban XTX is, alatta meg sima számos, aztán XL, LE, stb.) Pl. egy felső kategóriás típusból egy Pro-t nem neveznék gagyinak.
  • szombi #1
    Valamiért minden amivel találkoztam és ,,Pro'' volt a végén, az ultra gagyi...