Kruza Richárd

Biztonsági hibajavítás a Microsoft-tól

A mai napon a Microsoft által kiadott frissítés egy veszélyes Windows-os biztonsági rést javít ki.

Az ingyenes frissítés a Microsoft weboldaláról máris elvégezhető vagy automatikusan elindul, illetve a Microsoft security advisory oldalról külön is letölthető a frissítés.

A Microsoft szerint a Windows felhasználóknak a lehető leghamarabb telepítenük kell a frissítést, mivel hackerek egyre nagyobb számú csoportjai erre a biztonsági résre specializáltan próbának betörni a számítógépekbe. Már egy rosszándékú email vagy honlap megnyitása közetkeztében kitehetjük magunkat annak a veszélynek, hogy bizonyos nemkívánt szoftverek észrevétlenül kerüljenek telepítésre a gépünkre.

A Microsoft egy héttel később tervezte ennek a frissítésnek a megjelentetését, mivel azonban a hibát kihasználva egyre nagyobb számban jelentkeztek támadások már most elérhető a frissítés, mely egyébként további hat biztonsági problémát is kijavít egyben.

A Microsoft minden hónap második keddjén szokott frissítéseket kiadni, 2006 januárja óta azonban már harmadszor jelenik meg hamarabb a javítás. Ennek mindig az volt az oka, hogy az ominózus biztonsági rések miatt komoly támadások érték a Windows-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kbupdate #5
    emlékszem...
  • BStage #4
    ugyan, ez semmiség, multkor tucatnyi vista patch-ről irtak, az is hazugság volt (akkoriban 4 hónapja volt kint a vista és egyszer kellett patchelni) azt is megirtuk, belinkeltük, hogy baromság, de nem javitották. Ennyit a szakmai kompetenciáról.
  • kbupdate #3
    vagy egyszerűbb törölni a postot, mint kijavítani a fasságodat amit írtál? amúgy leszarom, felőlem meg is dögölhetsz.
  • kbupdate #2
    2007. április 5. 08:33, Csütörtök - Kruza RichárdA mai napon a Microsoft által kiadott frissítés egy veszélyes Windows-os biztonsági rést javít ki.

    attól még hogy törlöd az üzit, te láma, attól még NEM MA ADTÁK ki ezt a frissítést, hanem már 2 napja! Szóval LE VAGY MARADVA!
  • Penge4 #1
    Csak nem az animált kurzor vs. IE