Kruza Richárd

Illegális tartalmak miatt bezár a Microsoft videómegosztója

Illegális tartalmak miatt két hónapig nem fogad új belépőket a Microsoft internetes videomegosztó oldala. Ezen idő alatt a fejlesztések elsősorban a hatásos szűrést hivatottak megoldani.

Egyelőre nem fogad új belépőket a Microsoft internetes videomegosztó oldala, a Soapbox.com. Előreláthatólag két hónapig tart majd ez az állapot, mivel kiderült, az oldalon illegális tartalmak jelentek meg. Ezidő alatt a fejlesztések az illegális anyagok teljes kiszűrését hivatottak megoldani. A szerzői jogot sértő anyagok internetes megjelenése már jó ideje komoly problémákat okoz, miközben a médiacégek folyamatosan próbálják védeni érdekeiket. Technikai megoldások már születtek, a probléma mégsem oldódott meg, és úgy tűnik a Soapbox nem akar olyan helyzetbe kerülni mint a YouTube a Viacommal szemben.

A Microsoft, AOL és a Yahoo együttműködés formájában a közeljövőben részt fognak venni egy új projektben, melynek során az NBC és a News Corp. anyagai is megjelennének az interneten. Az új hálózat a tervek szerint nyáron indulna, melynek során legalább egy tucat tévéadó és a legnagyobbak közül két filmstúdió anyagai lesznek teljes terjedelemben elérhetőek az interneten.

A Microsoft a Soapbox miatt rendkívül kellemetlen helyzetbe került, ráadásul éppen a legrosszabb időben, mivel miközben nagyon szeretne ebben a projektben részt venni. A Soapbox-on illegálisan jelentek meg olyan anyagok, melyek pont az NBC és a News Corp. tulajdonában vannak. Annak érdekében, hogy hatásosan lehessen kiszűrni a feltöltött videoklipek közül a jogvédett anyagokat, a Microsoft az Audible Magic-től származó digitális ujjlenyomat technológiát fogja alkalmazni.

"Új partnereink nem helyeztek ránk nyomást a felbukkant illegális videók miatt és nem is emiatt hozunk változásokat a rendszerben, bár nagy érdeklődéssel kísérik azt, hogyan fogjuk a problémát megoldani. Úgy érezzük, ez a megfelelő idő arra, hogy változásokat hozzunk és megoldjuk a problémát" - nyilatkozta a Microsoft munkatársa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Penge4 #12
    Ez így igaz, nagyon jó a meglátásod.
    A Windows ugyanúgy "függőséget" okoz és minden illegális példány közvetetten a Microsoftnak termel hasznot, ugyanis a piaci részesedése megmarad és a cégek, iskolák rá lesznek kényszerítve, hogy megvegyék (mert nekik meg kell). És akor még nem beszéltem azokról az emberekről, akik szeretik a jogtiszta dolgokat és ez egy iránymutató lesz a számukra.
  • droland #11
    UI: Tudom, hogy te erre azt fogod mondani, hogy nem rakom fel a vistát, mert sz*r, de mi ezt nagyon jól tudjuk, mert a windows 95/98 után fél évig hallgattuk az embereket, hogy mekkora sz*r a windows2000 nem rakom fel. Aztán utána azt is hallgattuk, hogy a windows xp milyen sz*r, mert inkompatibilis azt sem rakjuk fel. Szóval ezt az ÉN NEM RAKOM FEL SOHA dumát minden új windowsnál meghallgattuk :)
  • droland #10
    Rolika ez szerinted tök véletlen? mert ha véletlen lenne már rég nem lenne ott, de még mindig ott van és tudod miért?

    Ezért: http://pcforum.hu/hirek/?qnid=10574

    Még annyit hozzáteszek a hírhez, hogy a vista nem terjed olyan gyorsan, mint gondolják. Az ezzel kapcsolatos hírek, hogy már több, mint 20.000.000-t vettek meg hoax. Egyszerűen alig fogy. HÁT CSINÁLJUNK KEDVET HOZZÁ: Legális regisztri turkálás=+1 év!

    Használd csak, majd megszokod és ezt fogod szeretni!

    Ennyi a trükk, és lámlám beveszi a nép. Majd gondolj erre a hozzászólásomra 2 év múlva. Mindenhol csak vistát fogsz látni, okosan ki van ez találva hidd el!
  • NEXUS6 #9
    A helyzet nagyon eccerű.;)
    Az illegális tartalmat is megvette egyszer valaki. Szal az illegális tartalom nem attól illegális, mert olyan dógok vannak rajta (bár van persze olyan is), hanem mert senki nem elégítette ki a kiadók mérhetetlen pénzéhségét amikor közzé tette.
    Nagyon eccerű, ha a YouTube-ot is ezért fingatják, akkor lesz szives havonta előre átutalni a pénzt az RIAA-nak vagy akárkinek, ha már ilyen oldalt akar a M$ üzemeltetni, és ezzel mindenki pici lelke megynugszik. A júzer meg használhatja végre arra ezt az oldalt amire kitalálták.
  • Penge4 #8
    Nem is azt írtam, hogy legyőzi a YouTube-ot, vagy egyáltalán a többit, de a kisebbeknek azért lehetett volna konkurenciája. Ezzel is be fog égni, mint a Zune-nal.
  • sathinel #7
    A marhák nem nézték meg a youtoube, metacafe oldalakat?? Csak halottak róla, és eldöntötték hogy csinálnak?? Ezek a barmok nem jöttek rá, vagy csak nem akarnak rájönni hogy mi megy a többi oldalon... Nem hiába nem töri magyát a többi oldal hogy csak védett videók menjenek. Így tudnak tömegeket odacsábítani. MS- meg antiüzletet csinál már az elején. Ezek most tőlünk magyaroktól tanultak, vagy csak visszafejlődnek mint eddig?? Nem is kell bábtani az MS-t ekek magukat is szopatják.
  • roliika #6


    Ennél már csak az a Microsoftos hír a szebb, hogy a Vistát nem is kell crackelni.

    Registryben pár értéket kell átírni és hopp, már is több mint 1 évig műxik a Vista...honnét tudódott ki? Hát az MS hivatalos oldalán olvasható! :DDDD
  • wanek #5
    Ritkán értek veled egyet, de nekem is ez a véleményem.
  • Benedicht #4
    "De ez jó hír, mert így elfordulnak tőle mégtöbben és még annyi piaci részesedést sem fog szerezni, mint amennyit szerezhetett volna."

    Jah. Nehogymar verseny legyen...
  • roliika #3
    Na mivan? Mégsem működik az überfrankó videó szűrő ami felismeri a felmásolt filmeket? Hát pedig az olyan jó algoritmus volt ... lol