Berta Sándor

Két kijelzős mobil a Samsungtól

A dél-koreai vállalat a következő hónapokban dobja piacra egyik új modelljét, a két képernyővel büszkélkedő Samsung Ultra Video F500-at.

Az Ultra Video F500 igazán érdekes termék: amennyiben a felhasználó az egyik oldalát nézi, akkor egy teljesen hagyományos mobiltelefonnak látszik, viszont ha a másik oldalát vesszük szemügyre, akkor egy hordozható MP3-lejátszónak tűnhet. A fő TFT-kijelző 2,4 col képátlójú, felbontása 240 x 320 képpont és legfeljebb 262 144 szín megjelenítésére képes. A második TFT-képernyő 1,5 colos, felbontása 176 x 220 pixel és legfeljebb 65 535 színt tud megjeleníteni. Az összképet egy 2 megapixeles kamera és beépített MP3-lejátszó (MP3 és AAC formátumok, WMA, AC3 támogatás) teszi teljessé.

A nagyméretű kijelző nem öncélúan van a készüléken, elsődlegesen videómegjelenítésre szánták. A telefon MPEG-4, H.264, WMV és AVI formátumokat tud lejátszani, az anyagokat pedig a hatalmas méretű, 410 megabájt integrált memóriában tárolhatjuk el. Ezt a tárolókapacitást microSD memóriakártyák segítségével még tovább bővíthetjük, akár 2 GB-ra. Persze egy társaságban közösen képeket nézve ez a méret is aprócska, ezért a készüléken van igazi különlegességnek számító beépített TV-kimenet is.
A videóanyagokhoz igazították az adatátviteli módokat is: az új multimédiás mobiltelefon támogatja nem csak a GSM-, de az UMTS-hálózatokat is. Az adatátvitel GPRS, EDGE vagy UMTS esetében a HSDPA technológia segítségével valósulhat meg. Mindez azt jelenti, hogy a készülékkel elméletileg akár másodpercenként 3,6 megabites sebességgel is böngészhetünk a világhálón. Az EDGE technológia használatkor azonban ez az érték legfeljebb 200 kBit/s lehet.

A Samsung Ultra Video F500 mérete 116.5 x 50.4 x 10.7 mm, a számítógéppel Bluetooth-porton át köthetjük össze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sweech #13
  vagy bármilyen nem két kijelzőset
 • kavics05 #12
  Nem kell, hogy mindenkinek tetszen és nem is egy kőművesnek szánták szerintem. Legalábbis nem munkaközben. Akinek nem tetszik az vegye meg a gagyi Motorola vagy Sony tipusokat. Vagy vegyen magának vonalas tárcsást!
 • quentit #11
  Kimaradt a cikkből: mi is az előnye a két kijelzőnek?
 • Armani #10
  Hát nekem nem tetszik.
  És döntse l az ember,hogy telefont vagy MP3 at akar.
  Ez a 2 kijelző meg már nagyon lejárt lemez
 • GVG #9
  ez azért van, hogy miközben az egyik képernyőn sms-t írsz a buszon, addig az előtted ülő utas tudja nézni a másik képernyőn a videókat...
 • Morden23 #8
  Ez olyan, mint a mindkét oldalán megvajazott kenyér: akármelyik oldalára esik is, mindenképpen szopás.
 • galocza #7
  rossz(májú)ak vagytok 8)
 • GVG #6
  jaja, valami kínai :D lol
 • GVG #5
  újabb remekmű...
 • xuldar #4
  "410 megabájt integrált memóriában tárolhatjuk el. Ezt a tárolókapacitást microSD memóriakártyák segítségével még tovább bővíthetjük, akár 2 GB-ra."
  Hmmm... én még nem láttam 1,59GB kapacitású memóriakártyát. Ti igen?