MTI

Növekvő LCD tévé eladásokra számít a Sharp

A japán Sharp elektronikai konszern fokozni kívánja LCD tévé eladásait Európában. Az elkövetkező három évben tízmilliós értékesítési darabszámmal számol Hans Kleis, a Sharp európai igazgatója, aki a jövő héten nyíló CeBIT kiállítás- és vásár alkalmából nyilatkozott.

Az LCD piaci forgalma jónak volt mondható a 2006-os évben, de az ágazat még ennél is jobbra számított a németországi futball világbajnokság miatt. A raktárkészletek felszámolása okán ezután heves árharc tört ki a gyártók között. Az árak 30-40 százalékkal is visszaestek.

A Sony és a Samsung után az ágazat harmadik legnagyobbika a Sharp sem tudta teljesíteni 2006-os értékesítési tervét, kétmillió laptévé eladását. "Mindössze" 1,6 milliót adott el. Voltak némi ellátási problémái is alkatrész modulok és monitor panelek tekintetében. Előnyére vált viszont, hogy versenytársaihoz képest viszonylag nagyobb arányban kínál nagyméretű laptévéket, amelyek ára kisebb mértékben esett vissza, mint a kisebb készülékeké.

A Sharp jelenleg teljes erőbedobással építi ki termelési kapacitását. Jelenleg LCD modulokat gyárt a lengyelországi Torun üzemében, ahol a későbbiekben a tévékészülékek összeszerelését is meg kívánja kezdeni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!