Kruza Richárd

A BBC megegyezett a YouTube-al

A BBC megállapodást kötött a YouTube-al. A felhasználók a YouTube weboldaláról is el tudják majd érni a BBC híreit.

A BBC az első olyan nemzetközi televíziós társaság amely megállapodást kötött a YouTube-al, melynek értelmében a felhasználók a YouTube weboldaláról is el tudják majd érni a BBC híreit. A tévétársaság így szeretné elérni a tengerentúli célközönséget azzal a reménnyel, hogy így megnövelheti bevételeit. Mark Thompson, BBC igazgatója szerint "Nagyon nagy jeletőségű megállapodásról van szó, mely új közönséget fog hozni az Egyesült Királyságban és külföldön egyaránt."

Három BBC csatorna fog megjelenni: a BBC, BBC Worldwide és a BBC News. A első kettő különféle műsorokat és show-kat, a harmadik kizárólag híreket fog tartalmazni. A BBC News naponta 30 hírbejátszást fog közölni. A YouTube-on sok jogvédett anyag is megtalálható, és a BBC aktívan részt fog vállalni ezek felfedésében és törlésében, a gyenge minőségű anyagokat pedig lehetőség szerint jóminőségűekkel fogja helyettesíteni.

A YouTube más nagy televíziós társaságokkal is tárgyalásban van, a CBS-el, az NBC-vel és a Fox-al született is már megállapodás, de a BBC az első külföldi tévétársaság mellyel ilyen jellegű megállapodás született. A két cég nem kívánta közölni a megállapodás részleteit, csupán annyit lehet tudni, hogy a reklámból létrejövő bevételt megosztják egymás között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!