Berta Sándor

Egyedi cipők rendelésre virtuális próbával

Egy, a Fraunhofer Intézet Híradástechnikai Intézetének szakemberei által kifejlesztett virtuális tükör segítségével bárki gyorsan összeállíthatja és felpróbálhatja az egyéni ízlésének leginkább megfelelő cipőt.

"A programban az Adidas mérnökeivel közösen veszünk részt. A célunk az volt, hogy az emberek a saját tetszésüknek megfelelő cipőket álmodhassanak meg, a tükör előtt akár fel is próbálhassák őket" - nyilatkozta Jürgen Rurainsky, a projektben részt vevő kutatók egyike. Az új rendszer jelenleg a párizsi Adidas Store-ban elérhető.

Az illető személy lábáról egy kamera készít felvételeket, majd egy LCD-kijelzőn bemutatja a virtuális lábat és azt is, miként nézne ki az adott lábon a kiválasztott cipő. A tükör képét és a virtuális lábat a rendszer szinkronizálja. Az emberek akár mozgathatják is közben a lábukat, a számítógép minden mozdulatukat figyelemmel kíséri.

A felhasználó az ujjaival érintés nélkül navigálhat a menüben, különböző szögekből tekintheti meg a lábát. Csupán egyetlen követelmény van: az ujjak a próba közben nem lehetnek 80 centiméternél távolabb a kijelzőtől. Az érintés nélküli navigáció egy kamerának köszönhetően valósulhat meg, ami mindvégig pontosan nyomon követi az ujjak helyzetét.

"A vásárló megszabhatja a cipő színét, szabását majd virtuálisan felpróbálhatja a modellt. Amennyiben az illető kiválasztotta a neki tetsző lábbelit, akkor el is készítik a számára" - tette hozzá Jürgen Rurainsky.

Egyébként nem ez az első ilyen jellegű program, amelyben az Adidas részt vesz. A sportszer- és cipőgyártó cég ugyanis korábban az Adidas 1 fantázianevű sportcipőjének sarokrészébe épített be egy mikrochipet, amelynek segítségével a cipő alkalmazkodik az adott talajviszonyokhoz, így még kényelmesebb viseletet tesz lehetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #4
    bakancsokat nem lehetne így csináltatni?
  • wanek #3
    "A sportszer- és cipőgyártó cég ugyanis korábban az Adidas 1 fantázianevű sportcipőjének sarokrészébe épített be egy mikrochipet, amelynek segítségével a cipő alkalmazkodik az adott talajviszonyokhoz, így még kényelmesebb viseletet tesz lehetővé." - az is egy nagy parasztvakítás volt, ugyanis nem csinál semmit.
  • GVG #2
    xD
  • R0sc0 #1
    klassz...