Berta Sándor

Csődbe jutott a sex.com elrablója

Stephen Cohen jogtalanul jutott a sex.com doménnév tulajdonjogához, azonban a keresett név úgy tûnik, hogy csak bajt hozott számára. A világ talán legismertebb doménnevének egykori tulajdonosa csõdbe jutott.

A férfi jogvitában áll a doménnév új tulajdonosával, Gary Kremen üzletemberrel, azonban a legutóbbi bírósági tárgyaláson már kénytelen volt azt kérni, hogy engedjék el a még fennálló 65 millió dolláros tartozását. Cohent tavaly decemberben engedték ki a börtönbõl, hogy kifizethesse az adósságait. Mostanra azonban kiderült, hogy csõdbe jutott és munkanélküli. Kiderült, hogy amióta szabadon engedték, a barátai és az egykori felesége fogadták be.

Az ügy elõzményei még 2000-re nyúlnak vissza, amikor egy amerikai bíróság kimondta, hogy bûnös, mivel a sex.com doménnév tulajdonjogát egy hamis dokumentummal sikerült megszereznie. Gary Kremen, az Online Classfieds cég tulajdonosa 1994-ben regisztráltatta a sex.com-ot. 1995-ben Cohen egy hamis levelet küldött a vállalat nevében a Registrar Network Solutions számára, amelyben közölte, hogy Krement kirúgták a cégtõl és nem érdekli a továbbiakban a doménnév. Kremen csak késõbb kapta meg újra a doménnév tulajdonjogát és végül 85 millió dollárért adta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zemy #4
    Csődbe jutott, persze, biztosan :)
    Régebbi sg cikkekből emlékszem, vissza is kerestem, hogy hogy is volt ez:

    "...Kérdés, hogy Cohen hogyan cselekszik az új szituációban: kifizetheti a büntetést az annál jóval nagyobbra becsült vagyonából, megpróbálhatja meggyőzni a bírót, hogy nem tudott hozzáférni Litvániában, Lichtensteinben, valamint a Man szigetén megnyitott számláihoz..."
  • AranyKéz #3
    Röhejes hogy ilyen könnyen ki lehet csalni egy domainnevet.
  • szombi #2
    ekkora hülyeséget!
  • csorfab #1
    Elfogadnám ezt a domaint... :)