Berta Sándor

Másolásvédelem nélküli zenék - visszatáncolt az EMI

A zenei kiadó elvetette korábbi elképzelését és megszakította az online zenei platformokkal folytatott tárgyalásait.

A brit zenei kiadó ötlete, mint oly sok dolog, a pénzen bukott meg. Az EMI ugyanis nem tudott megállapodni a bevételek megoszlását tekintve a különböző internetes zenei platformokkal, illetve azok tulajdonosaival, így például a Microsofttal, a Napsterrel, az Apple-vel, a Real Networks-szel, a Yahooval és az Amazonnal.

Az EMI a másolásvédelem megszüntetése miatt kért kompenzációt a cégektől, azok viszont ebbe nem mentek bele, illetve az elvártnál jóval kisebb összeg megfizetésére lettek volna csak hajlandók. Mindez csak azért érdekes, mert nemrég pont a brit zenei kiadó jelentetett meg másolásvédelem nélküli zeneszámokat és úgy tűnt, hogy a zeneipar végre változtat a korábbi gyakorlaton. Ezek szerint egyelőre minden marad a régiben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atomy #4
    Amikor volt munkahelyem(és pénzem) én is vettem párszáz forintos akciós CD-t mert annyit valóban megért, de többezer forintot csak akkor érne meg nekem ha nem a számlák kifizetése helyett tudnám megvenni hanem az mellett.
    Amíg pedig az eladott lemez után járó jogdíjat valami fura listák alapján osztják szét aminek a csúcsán jó kis lakodalmas előadók és hasonló gagyiságok vannak nem hiszem hogy nagyban támogatnám az általam kedvelt bandákat, inkább átutalnék egy összeget a bankszámlájukra.
    Jogdíjat emellett persze fizetek az üres CD-k, DVD, memóraikártyák, stb után, pedig szinte semmilyen zenét vagy filmet nem írok rájuk.
  • csorfab #3
    Én azoknak az előadóknak a CD-it, akiket tényleg szeretek, megveszem, mert, mivel olyat alkottak, ami nekem élvezetet okoz, meghálálom pénzzel.
  • 1488 #2
    hehe lehet... habár nekem 1 eredeti cd-s zeném sincs
  • Atomy #1
    Úgy tűnik még mindíg túl sok zenét veszünk. Többet kéne letölteni hogy érdekük legyen változtatni...