SG.hu

Egységes mobil vírusvédelmek jönnek

Az F-Secure az ez évi 3GSM világkonferencián, Barcelonában mutatta be mobil vírusvédelmi szolgáltatásának legfrissebb verzióját, amely már az OMA eszköz felügyeleti (Open Mobile Alliance Device Management) szabványának megfelelő külső eszközkezelő platformokkal is kompatibilis.

Az új platform és kliens rendszer mellett az új megoldás a mobilszolgáltatók számára is nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel távolról frissíthetik és szabhatják testre az adatbázisukban szereplő összes vírusvédelmi klienst. Így például megadhatják a kliens beállításait és árát, vagy meghatározhatják a szolgáltatás megjelenését és általános tulajdonságait. A vállalati környezet újabb funkcióval gazdagodott, amelynek segítségéve nagyszámú kliens alkalmazás is gyorsabban telepíthető, annak érdekében, hogy a vállalat intelligens telefonokból álló flottája egységes védelemmel rendelkezzen.

"Az OMA eszköz felügyeleti szabványon alapuló felügyeleti eszközök várhatóan el fognak terjedni a mobilszolgáltatók és nagyvállalatok körében. Ha pedig mobilbiztonsági megoldásainkat mi is a szabványhoz igazítjuk, akkor a kulcsfontosságú piaci szereplők többletráfordítás nélkül tudják egységesíteni a mobileszközök felügyeletéhez kapcsolódó folyamataikat"- nyilatkozta Antti Vihavainen, a mobilbiztonsági részleg alelnöke

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!