Kruza Richárd

Ismét három új fényképezőgép a Samsungtól

A Samsung három új fényképezőgépet jelentetett meg annak ellenére, hogy éppen nemrégiben ismerhettük meg az új Samsung sorozatot.

S1030, S830

Az "S" sorozat legújabb tagjai. Az S1030-as 10 megapixeles szenzorral és 3-szoros optikai zoom-os objektívvel rendelkezik. Ránézésre úgy tűnik, hogy az S1050-es zászlóshajó kistestvéréről van szó. 45 MB-s belső memóriájuk és szenzoruk ugyan megegyezik, viszont az S1050-esben 5-szörös zoom objektívet és 1/2000 másodperc legrövidebb záridőt, míg az új S1030-ban 3-szoros zoomot és 1/1500 másodperc legrövidebb záridőt találunk. Külső megjelenésben furcsa módon sok különbség van. Az S1030-as szimplább, kissé megszokottabb külső stílusjegyeket hordoz magán az S1050-essel szemben, mely követi az új NV10-es újszerű megjelenését.


Samsung S1030

Az új gépen a manuális funkciók teljes választéka megtalálható, melyeket a tapasztaltabb fotósok fognak értékelni. Az összesen hatféle vakubeállítás, az ISO 50-1600-as érzékenység, multi és spot fénymérés, hétféle fehéregyensúly beállítás sokféle lehetőséget biztosít. A tízféle programmóddal, és a teljesen automata funcióval az amatőr fotósoknak is bőséges segítséget nyújt az S1030-as.

Az S830-as szintén egy "kistestvér" - az S850-est szemlélve kívülről csak apróságokban lehet különbséget felfedezni. Alapvető különbség a két gép között nyilvánvalóan az objektív: az S830-asban 3-szoros (35 - 105mm) átfogású zoomot találunk az S850-essel szemben, melyben viszont 5-szörös a zoom átfogás. A gyártó azt ígéri, kitűnő és részletgazdag fotókat készít majd az új gép. Ebben a gépben is megtaláljuk a manuális funkciókat és programmódokat egyaránt.

L77

A Samsung L77 jelenleg a világ legvékonyabb 7 megapixeles fényképezőgépeként van aposztrofálva. 21 mm-es vastagságával valóban nem fogható rá, hogy túlságosan sok helyet foglalna el. Erre a kis helyre egy 7-szeres (35 - 266mm) zoom objektívet sikerült belezsúfolnia a Samsungnak.


Samsung L77

A gépnek elegáns fekete fémháza van, amely szintén illeszkedik a Samsung új stílusirányzatához. A gépben megtaláljuk az ASR (Advanced Shake Reduction) elmosódás elleni áramkört (nem optikai képstabilizátor). A gyártó a kis méretek és a nagy zoom átfogás ellenére tiszta, részletgazdag fotókat ígér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • huuu #7
    Na ilyet sem veszek! :)
    ez nagyon gyenge.
    Kontra a panák milyen jók lettek.
  • Möci #6



    "Külső megjelenésben furcsa módon sok különbség van. Az S1030-as szimplább, kissé megszokottabb külső stílusjegyeket hordoz magán az S1050-essel szemben,"
    A kép az S1050-est mutatja. Nos (ciki, nem ciki) el kell ismernem nincs fantáziám elképzelni az ennél szimplább kinézetű S1030-ast.

  • Möci #5



    Nekem volt "PAJTÁS" fényképezőgépem, nos hát még az is szebb volt ezeknél!!!,
    ...ezek a gépek pont úgy néznek ki, mint egy uzsonnás doboz.
  • galocza #4
    most mondjátok, hogy nem gyönyörűek. kit izgat a kép minősége? 8)
  • fade2black #3
    "And yet, having spent around a month with the NV7 OPS my experience can be summed up in a single word; disappointment. Not with the camera itself, which is a bold - and mostly successful - attempt to break the mold of 'me too' faceless compacts and to squeeze a ridiculous amount of functionality into the smallest possible space, but with the results it produces."

    szoval akinek a fénykép minősége nemszámít az amiért fényképezőgépet veszünk annak kitünő választás.
  • fade2black #2
    NV=et már tesztelték dpreviewen. gyak ugynézki a kategória legszutyokabb gépeit a Samsung gyártja, egy árkategóriájában lévő Fuji/Canon/Kodak szinte mármár alázza.

    Viszont szépen néznek ki, van rajtuk sok MPel felirat: Garantáltan sikeres lesz.
  • bossgolem #1
    Kiváncsi vagyok azokra a tiszta, részletgazdag fotókra, amit a gyártó ígér!